Nyomtatás

A megújult Vörösmarty téren rendezik a Budapesti Téli Fesztivált

2019-11-21 860

Gazdag gasztronómiai kínálat, kézműves és iparművészeti termékek és ünnepi műsorok is várják az érdeklődőket január 1-ig a megújult Vörösmarty téren, a Budapesti Téli Fesztivál és Vásáron.

A készülődés időszaka legalább annyira fontos, mint maga karácsony ünnepe - hangsúlyozta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a sajtótájékoztatón. A Vörösmarty téri adventi vásár minden fővárosi számára egy igazodási pont, ahol bárki értékes és minőségi terméket találhat.

A téren lévő Vörösmarty-szobor eddig az ünnephez és a fővároshoz is méltatlan védelmet kapott a téli időszakban, a Hello Wood progresszív csapatának köszönhetően mostantól már egy innovatív építmény ad oltalmat a szobornak, amely egyúttal felhívja a figyelmet az értékeinkre.

vo

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ igazgatója elmondta: Budapest a négy évszak fővárosa, amely 2019-ben Európa legkedveltebb úti céljává vált. "Így a főváros téli fesztiválja, az adventi és karácsonyi vásár feladata is, hogy megmutassa kulturális értékeinket, egyedülálló hagyományainkat és példát mutasson a híres magyar vendégszeretetből" - tette hozzá.

Huszár András, a Hello Wood ügyvezetője igazgatója elmondta többek között azt, hogy a Vörösmarty-szobor védelmére készült pavilon ideiglenes, a téli szezon végén szétszedett elemei a következő télen újra összeállíthatók. A hatalmas, íves szerkezet könnyedségét a környezeti hatásoknak jól ellenálló tíz méter magas acéllemezek biztosítják, az esőtől védelmet nyújtó homlokzat átlátszó plexiből készült. A szobrot különféle színű fényekkel felváltva világítják meg.

Forrás: realist.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek