Nyomtatás

Ehető ruhák bemutatójával nyílt meg a párizsi csokoládé kiállítás

2019-11-06 813

Október 29-én startolt el Párizsban a Salon du chocolat közel egyhetes eseménysorozata, amely a világ egyik legfontosabb szakmai és egyben szabadidős eseménye a csokoládé szerelmesei számára – tudtuk meg az esemény honlapjáról.

A rendezvényen - amely egyébként a 25. jubileumát ünnepli - workshopok, bemutatók, versenyek is lesznek, miközben 60 ország mintegy 500 képviselője mutatja be termékét, szaktudását a nagyközönségnek. Az országok között szerepel például Szaúd Arábia és Tahiti. Magyarországról két kiállító érkezett: az egyik a Caffé Perté, akik kávéikról ismertek, de forró csokoládét is forgalmaznak; a másik pedig a Choco Me manufaktúra lesz, amelynek tulajdonosával, Mészáros Gáborral készült korábbi interjúnkat itt olvashatja. A kiállítás honlapja szerint a Salon du Chocolat-n öt kontinens kakaótermelői jelennek meg minden korábbinál nagyobb bemutatótérrel. 

Az eseményt kedd este egy rendhagyó divatbemutatóval nyitották meg, amelynek Chocolate Fashion Show neve is már sokatmondó. A show-n a csokoládé 500 éves történetét mutatták be, és  csokoládéból készült ruhakölteményekben vonultak fel a modellek. A ruhákat 24 neves divattervező és cukrász közös munkája fémjelzi. A gourmet-est egyben a szolidaritás estje is volt, amelyet az Afrikai Gyermekekért Alapítvány nevében rendeztek meg – ennek alapítója, Dominique Ouattara is jelen volt, aki egyben Elefántcsontpart first lady-je is.

 

Az ötnapos eseménysorozat másik fontos állomása a Nemzetközi Kakaó Díj ceremónia, amely tízéves fennállását ünnepli idén, és amelyért 55 kakaótermelő ország 225 mintája mérkőzik meg. A legérdekesebb azonban a Nemzetközi Cukrászati verseny lesz, amelynek első két napján amatőrök mérik össze tehetségüket egy bárki számára látható műhelyben, ahol kétféle süteményt kell elkészíteni három óra alatt. November 1. és 3. között aztán hat profi cukrász méri össze tudását, akik minden nap hat órán át küzdenek meg a konyhában egymással.

A Salon du Chocolat globális rendezvény. Novemberben még Lyonban, Bejrútban és New Yorkban is megrendezik, majd a jövő évben Szöul, Tokió, Brüsszel és Moszkva lesznek a házigazdái.  

Forrás: www.travelo.hu 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek