Nyomtatás

Pénteken startol Tállyán az év fesztiválkuriózuma

248

Immár hetedik éve rendezik meg Tállyán azt a háromnapos ősz eleji eseményt, amely mind gasztronómiában, zenében, színházban, művészetekben és szabadidős sportokban egyaránt új középpontot képez a magyarországi fesztiváltérképen.

A hazai fesztiválkínálatok sorában egyre inkább azok az események válnak népszerűvé, amelyek a kikapcsolódás legtöbb vállfaját képesek biztosítani, erre pedig az egyik legmegfelelőbb helyszín Tokaj-Hegyalja, ahol a történelem, gasztronómia, kultúra összefonódásával több, mint 100 programlehetőséget kínáló Kerekdomb Fesztivál is megrendezésre kerül szeptember 16. és 18. között. A programsorozat eseményei között egyaránt megtalálható a szabadidősport, gasztronómia, a különböző színvonalas filmvetítések magyar versenyfilmekből, könnyűzenei és színházi előadások az egyéb kulturális események mellett.

Száznál is több programlehetőség

A három nap alatt több, mint 100 programelem közül választhatnak a látogatók. Fellép többek közt a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Budapest Bár, Caramel akusztikus koncerttel készül, de hallhatjuk még Apey, Palya Bea és zenekara, a Sorbonne Sexual, a Hét Hat Club, Saya Noé, a Kertekalatt, a Platon Karataev duo, a The Anahit akusztik duó és a Szilárd Piano Projekt dalait is.

A színházban ezúttal az Art-Színtér és a Művészetek Völgye közös darabját, a Mr. és Mrs-t mutatják be, valamint Edward Albee, Három magas nő című előadását. Különleges előadással készül Pokorny Lia, Beck Zoltán Vecsei H. Miklóssal közösen, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska pedig Pilinszkyt idézik meg. A tállyai evangélikus templomban játszik a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasa, Berecz Mihály zongoraművész, valamint Rohmann Ditta és Szirtes Edina Mókus.

A látogatók a helyi borokat és borászatokat is megismerhetik, sok pincészet külön programmal, dűlőtúrával, kóstolóval készül a fesztiválra.

A teljes programkínálat a kerekdombfeszt.hu oldalon érhető el.

tallyan2

A jövő fesztiváljai a sokoldalúságról szólnak

Egy fesztivál már nem szerveződhet pusztán egy vagy kétműfajban, minél szélesebb körben vonultat fel programlehetőségeket, annál szívesebben látogatják meg az érdeklődők. A Kerekdomb Fesztivál ebből a szempontból is kuriózum,

hiszen Tokaj-Hegyalján minden megtalálható, ami egy fesztivált varázslatossá tesz a borospincéktől a Bodrog vize nyújtotta sportolási lehetőségekig.

„Fontos volt számunkra, hogy a Kerekdomb Fesztivál is olyan széles programlehetőségeket kínáljon, amiért szívesen ellátogatnak a régióba. A miénk nem hétköznapi helyszín, éppen ezért eseményeink és egyedülálló természeti adottságaink révén ismertté váltunk Magyarország fesztiváltérképén” – mondta Oszkó-Jakab Natália, a Kerekdomb Fesztivál igazgatója.

tallyan3

Átalakult Tokaj-hegyaljai Nyár

Idén először alakult át a Tokaj-Zemplén régió kora nyártól a szüreti időszak végéig tartó rendezvénysorozatok otthonává, ahol a könnyűzenei és kulturális események mellett, a gasztronómia és a természetjárás is fókuszba kerül. Ezzel a térség az eddig megszokott és új nyári rendezvények igazi tűzfészkévé nőtte ki magát, rögtön az első évben. A számtalan lehetőséget a szervezők az eseménysorozat új honlapján tették elérhetővé, így az érdeklődők egy helyen tájékozódhatnak a sokszínű programok között.

|  Forrás: turizmus.com

 

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek