Nyomtatás

Januárban a Papp László Sportarénában koncertezik a 100 Tagú Cigányzenekar

304

A nagyszabású rendezvényre 2023. január 15-én kerül sor, a zenekart ezúttal Lendvai Csócsi József főprímás vezényli majd.

Három évvel 35. jubileumi koncertjük után 2023. január 15-én 19:30 órától ismét több, mint tízezer ember előtt zenélhetnek a 100 Tagú Cigányzenekar muzsikusai. A világhírű szimfonikus zenekart a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével is kitüntetett Lendvai Csócsi József fő prímás fogja majd össze a Papp László Budapest Sportarénában. A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek.

A hivatalosan is Hungarikumnak számító egyedülálló zenei formáció több mint ezer koncertet adott Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városaiban. Koncertjükön komolyzenei - többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss - művek mellett természetesen felcsendülnek majd ismert népzenei művek, magyar nóták és tradicionális magyar cigánymuzsika is.

| Forrás: 10perc.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek