Nyomtatás

Három napon át élvezhetjük a városnézéseket a Séták Hétvégéjén

298

Országszerte hat településen összesen több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatnak az érdeklődők július 1. és 3. között a Séták Hétvégéjén.

Az elmúlt évek egyik sikertörténete a tematikus városi séták műfajának térhódítása: évente sok tízezer ember vesz részt hasonló programokon. Ezeken a sétavezetők a városi térben mutatnak be egy-egy olyan témát, amelyre a hagyományos, turistáknak szervezett programokon nincs lehetőség - hangsúlyozták a szervezők közleményükben.

Az elmúlt években több ezer vendéget vonzó Séták éjszakája után a legjelentősebb sétaszervező cégeket tömörítő Magyar Sétaszövetség Egyesülés idén a Séták hétvégéjét hirdeti meg.

Július első három napján Budapesten, Esztergomban, Keszthelyen, Pécsen, Sopronban és Vácon tartanak tematikus városi sétákat.

A programokban a Budastep, a hosszúlépés.járunk?, az Imagine Budapest, az Idegenvezetés-Dunakanyar, a KÉK - Kortárs Építészeti Központ, a Napoleon-Vin és Zubreczki Dávid vesz majd részt.

A programok között olyan különlegességek is szerepelnek Budapesten, mint a Föld alatti Budapest - a Várnegyed mélye, a Nem hisztéria! Astoria!, a Tabán, Édes élet!, a Nincs itt semmi látnivaló! - Zugló rejtett öröksége vagy a Ménesi és Mányoki út építészeti öröksége című séták - emelt ki néhány programot a közlemény.

A Séták hétvégéje részletes programja a Sétaszövetség hivatalos honlapján érhető el.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek