Nyomtatás

Két év után ismét megrendezik a Gyerek Szigetet

379

Két év kihagyás után, június 4-6. között indul újra a várva várt Generali Gyerek Sziget a megszokott helyen, a Hajógyári-szigeten. Az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye Pünkösdöt követően még két hétvégén várja a gyerekeket és a felnőtteket programokkal.

A Nagyszínpadon többek között fellép Halász Judit, az Alma együttes és a Veronaki, emellett lesz kézműveskedés, bohóckodás, Braille-írás tanulás, kavicsszobrászat, szájjal-lábbal festés, társasjáték és még ezernyi pótolhatatlan élmény reggeltől estig, a csodálatos zöld környezetben - közölték a szervezők.

A Generali Gyerek Szigeten számtalan új, ismeretlen dolgot lehet megtanulni, kipróbálni, de ugyanilyen fontos, hogy egymást és magunkat is megismerjük, másként láthassuk, megérthessük.

Ezt a küldetést teljesíti a Gyerek Szigeten a Nemadomfel! Park, ahol a gyerekek megtanulhatják például, hogy hogyan kommunikáljanak egy siket társukkal, kik a Down-szindrómás személyek, hogyan közlekednek a látássérültek, hogyan tudnak velük együttműködni, segíteni nekik. Az első hétvégén ráadásul azt is kipróbálhatják, hogy milyen lehet a kezeik nélkül, szájjal vagy lábbal festeni, de az érdeklődők akár megtanulhatják a jelnyelv alapjait is. A logikai és társasjátékok rajongóit modern társasjátékok világa várja, kipróbálhatják a legizgalmasabb díjnyertes játékokat.

Mindhárom napon várja a látogatókat a Zenés társasjáték Trillamanóval és Pivarotti karmester úrral, a Retró videojáték sátorban pedig egy igazi időutazáson vehetnek részt az érdeklődők, ahol megtudhatják, mik voltak a legnépszerűbb játékok harminc éve és ki is próbálhatják őket.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sátrában különböző madárfészkeket, tojásokat, madárköpetet csodálhatnak meg a gyerekek, vagy megtanulhatják felismerni a madarakat tollaikról, Gönczi Robiéknál zsonglőrködhetnek is, a Generali Sportparkban pedig a falmászást és a Bagjumpot próbálhatják ki.

A Generali Gyerek Szigetre tömegközlekedéssel kijutni gyerekjáték és nem csak a pénztárcát de a környezetet is kíméljük, ha a kényelmes és gyors közösségi közlekedést választjuk.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek