Nyomtatás

Idén ismét Ördögkatlan

332

Augusztus 2-6-ig Nagyharsányban, Beremenden, Villánykövesden, a Vylyannál és Mokoséknál tartják az újabb összművészeti fesztivált.

Ízelítő az idei programkavalkádból:

BÚCSÚZIK A K2

A helyiek kedvencei, akik még kaposvári színészosztályként hozták létre a társulatot, a k2 Színházat. Járták az úgynevezett függetlenek rögös útját, hozzánk 2013. július 31-én Az isten és a részegek című kecskeénekkel köszöntek be Mokosék színháztermében, 2022. augusztus 6-án pedig a nagyharsányi tornateremben, felvonultatva szinte mindenkit, aki a társulatban az elmúlt évtizedben megfordult, Züfec című előadásukkal köszönnek el.

TÖRŐCSIK MARI EMLÉKEST (FILM)

2021. április 16-án meghalt Törőcsik Mari, a magyar színház- és filmtörténet egyik legnagyobb alakja, az Ördögkatlan örökös védnöke. Mozart Requiemjével emlékeztek rá tavaly augusztusban. Szeptember 21-én pedig a Nemzeti Színházban emlékestet tartottak. Ezt az estet (melyet nem közvetített, nem rögzített a televízió) idézi meg ez a film, amit augusztus 6-án, egyetlen alkalommal láthatnak az Ördögkatlan látogatói.

IN MEMORIAM BAKSA SOÓS JÁNOS

„A szabadságot tudta. Érvényesen megnyilvánulni minden pillanatban… Nem politizált, mégis mindig ott volt benne az a kétélűség, amit a hatalom baromira szeretett volna megfejteni, de nem tudott, mi pedig, tudtuk nem tudtuk, azonnal megfejtettük a magunk agya szerint. És tudtuk, hogy ő a mi Baksánk. Egy szeretetre méltó ember.” Cseh Tamás beszélt így a magyar underground ikonikus, titokzatos alakjáról, a 2021. szeptember 25-én elhunyt „Január Hercegről”. Barátja, tanítványa, Cseh András segítségével kiállítással, koncerttel emlékeznek rá.

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek