Nyomtatás

Ingyenes és kutyabarát a gödöllői természetvédelmi fesztivál, 2022. május 27 - 29.

573

Május 27-től 29-ig rendezik meg a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált, amelyen ebben az évben négy helyszínen száz filmet vetítenek. Az ingyenes fesztivált számos családi és kulturális program színesíti a Gödöllői Királyi Kastélyban és parkjában.

Tudta, hogy mára a Földön élő gerincesek csupán 1 százaléka él a vadonban? Vagy azt, hogy a gazként irtott pitypang adja a legtöbb nektárt? És hogy tejesdobozból is lehet tárcát, lejárt hirdetési molinóból pedig szobrot készíteni? Mik azok a Superfoodok, mennyi élelmiszer megy pocsékba?

A gödöllői Természet-és Környezetvédelmi Fesztivál színes, szórakoztató és mégis tanulságos programokkal várja a családokat. A hazai természet-és környezetvédelem olyan ikonikus képviselői tartanak kerekasztal beszélgetéseket, mint Ürge-Vorsatz Diána, fizikus, klimakutató; ifj. Vitray Tamás, operatőr, biológus, szakíró, a National Geographic magyarországi főszerkesztője; a Zöld Klub vagy a Felelős Gasztrohős. Aktív résztvevő a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem

A gyerekeket nosztalgia játszóház repíti a múltba, filmkészítő-, és öko-workshop viszi a jövőbe.

A nagyívű fesztivál látogatói számtalan gyermek-, felnőtt-és családi programon vehetnek részt. Ezek egy része közvetlenül kötődik a természet-és a környezet megóvásának ügyéhez, mint pl. a Magyar Természettudományi Múzeum vagy a Hatvani Vadászati Múzeum kihelyezett kiállításai, vagy a Gödöllői Királyi Kastélymúzeum nívódíjas múzeumpedagógiai foglalkozásai.

A Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem és a Zöld Klub közös programja a legújabb kutatások eredményeivel ismertet meg. Hétköznapi tevékenységeink fontos környezetvédelmi szempontjait emeli majd ki az a kerekasztal-beszélgetés melyen hallhatjuk Ürge-Vorsatz Diána rendkívül racionális, de mélyen az érzelmekre ható hozzászólását.

Élhetően, szimbiózisban és környezetkímélő módon házi kedvenceinkkel? Erről beszélgethetnek majd a Gödöllőre látogatók Dr. Vetter Szilviával.

Hulladékból műtárgy – a művészeti alkotás szerepe, fenntarthatósága lesz a Trash Art kiállítás és workshop központi témája. Erről szólhat majd a diskurzus a közönséggel és az irányzat aktivistáival. Ifj. Vitray Tamás partnerei Eke Angéla és Döbrösi Laura színésznők és Sinkovics Ede, a Trash Art művészeti vezetője lesznek. Kivetítik Radisics Milán természetfotós sorozatképeit, amelyeket a Covid-hónapok alatt egy udvarába beszokott rókáról készített, akivel aztán össze is barátkoztak.

Ott lesz a fesztiválon a Felelős Gasztrohős is. Az alapítvány égisze alatt a látogatók megismerkedhetnek a Superfoodok magyarországi megfelelőivel és a Malac puzzle-lel, ami az élelmiszer pazarlást demonstrálja.

Idén a fesztivál ideje alatt futó filmfesztivál díszvendége Itália lesz, így a több mint 100 levetített filmből 14 olasz alkotás lesz. A rendezvény a kertmoziban ér véget, ahol vasárnap este a csillagok alatt a fődíjas alkotás lesz majd látható.

A mindennapi tudományt és sok információt tartalmazó programok mellett a szervezők fontosnak vélték a szórakoztatás és a kikapcsolódás közösségépítő élményét is. Lesz Kenderkóc játszóház, Alma együttes és Szalóki Ági koncert a kicsiknek, Radics Gigi és a Dirty Slippers a nagyobbaknak, és utcabál mindenkinek. A Kék Bolygó Alapítvány gondozásában és a Nemzeti Filmintézet támogatásával megvalósuló ingyenes, kutyabarát rendezvény igazi gyereknapi program lehet az egész családnak.

| Forrás: fidelio.hu

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek