Nyomtatás

Idén 35 millió mozgással eltöltött percét küzdenek a Kihívás Napján

541

Idén május 25-én szerdán rendezik a Kihívás Napját. A nagy népszerűségnek örvendő, ingyenes, játékos nap célja, hogy kedvet teremtsen a mozgással teli életmódhoz. Ebben az évben települések, tanintézmények, munkahelyek és közösségek is indulhatnak a legsportosabb címért.

Ki ne szeretné a kihívásokat, megmérettetéseket, főleg, ha mindez játékos formában valósul meg? Az 1982-ben Kanadából induló Kihívás Napja pont ezt kínálja. Nem csoda tehát, hogy hamar népszerűvé vált az egész világon, és 1991 óta hazánkban is megrendezik. Az elmúlt években a Kihívás Napja itthon is a legnagyobb, ingyenes szabadidősport rendezvénnyé nőtte ki magát.

Az „Ugorjuk meg együtt!” szlogennel futó, a nevező települések, tanintézmények és közösségek szervezésében és a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) koordinálásával, valamint a Szerencsejáték Zrt. és a Kinder Joy of Moving támogatásával megvalósuló vidám-játékos nap célja idén sem lesz más, mint a napi szintű aktív testmozgás népszerűsítése és ezáltal egy egészséges életmód kialakításának segítése.

A legsportosabb címért idén is több kategóriában indulhatnak a megmérettetések szerelmesei. A települések, oktatási intézmények és közösségek nevezéseit május 20-ig várják az egész országból.

Érdemes jelentkezni, hiszen a versengés nem csupán a virtuális plakettért folyik majd, hanem a legjobbak az összesen közel 4,5 millió forint értékű sportszerutalvány valamelyikét is hazavihetik.

A feladat egyszerű lesz: május 25-én szerdán éjfél és 21.00 óra között 15 percen keresztül a közösséggel együtt minél több aktivitást kell végezni és rögzíteni. A Kihívás napjának fő célja, hogy idén az ország elérje a 35 millió mozgással eltöltött percet. A munkahelyi kategóriába idén közel kétszáz 3-8 főből álló csapat jelentkezett, akik április 27 és május 25 között mérik össze tudásukat.

További információk a rendezvényről a Kihívás Napja hivatalos weboldalán találhatóak.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek