Nyomtatás

Hetedik alkalommal adják át a Libri irodalmi díjakat – már elindult a közönségszavazás

417

A Libri 2022-ben is véleményvezérek, az olvasók, valamint egy szakmai zsűri segítségével adja át a Libri irodalmi díjakat. A 2016-ban alapított elismerés és kampánya tíz kortárs magyar irodalmi alkotásra, illetve azok szerzőire hívja fel az olvasóközönség figyelmét. Március végétől a közönség is szavazhat a döntős művekre, és ezáltal a kortárs magyar irodalomra.

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. a kultúra elhivatott pártolójaként legfontosabb feladatának az olvasás népszerűsítését tartja, ezért hozta létre 2016-ban a Libri irodalmi díjat és az ehhez kapcsolódó Libri irodalmi közönségdíjat. A Libri idén hetedik alkalommal jutalmazza az előző év legjobb szépirodalmi könyveit.

A döntőbe került tíz művet 189 neves közéleti személyiség választotta ki, közülük nevezi meg a zsűri (Bálint András színész; Beck Zoltán, a 30Y énekes-gitárosa, egyetemi adjunktus; Fullajtár Andrea színész; Károlyi Csaba irodalomkritikus, az ÉS főszerkesztő-helyettese; és Szilágyi Zsófia irodalomtörténész) a szakmai díj nyertesét, a legtöbb olvasói szavazatot begyűjtő könyv pedig a közönségdíjat kapja. A nyertes művek szerzői 2-2 millió forintot és 30-30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

A 2022-es Libri irodalmi díjak koncepciója, hogy rámutasson a kortárs magyar irodalmi élet sokszínűségére, és hogy érzékeltesse: a köztünk élő írók annyifélék, ahányan olvassuk őket. Ezért a látványvilágban fontos szerepet kap a színek játéka, kiemelve a magyar irodalom legjobbjainak egyedi vonásait, a döntős művek stílusát, jellegét.

libridij2

A 10 döntős könyv:

Bartók Imre Lovak a folyóban című regénye, Bödőcs Tibor Mulat a Manézs című szatírája, Danyi Zoltán A rózsákról című regénye, Gerlóczy Márton Fikció 1. – A katlan című önéletrajzi regénye, Keresztury Tibor Hűlt helyem című regénye, Krasznahorkai László Herscht 07769 című regénye, Szvoren Edina Mondatok a csodálkozásról című novelláskötete, Tóth Krisztina Bálnadal című verseskötete, Vonnák Diána Látlak című novelláskötete, valamint Závada Péter Gondoskodás című verseskötete.

Annak érdekében, hogy a kampány és annak üzenete minél több emberhez eljusson, a Libri több eszközzel és felületen kommunikál. A döntősöket és a kampány szlogenjét – Szavazzon a kortárs irodalomra! – szerepeltető kreatívok jelennek meg kulturális, szakmai, üzleti, valamint életmódmagazinokban, az outdoor megjelenést egy országos CLP-kampány biztosítja, ezt egészíti ki a Károly körúton elhelyezett épületháló, valamint a Nyugati téri full-branding villamosmegálló. Az újsághirdetések és a CLP-kampány mellett a kampány kiterjed rádió- és Youtube-hirdetésekre, továbbá a streamingfelületekre is.

A hirdetésekkel összhangban sajtóközlemények segítségével hívják fel az olvasóközönség figyelmét a díjakra, a Libri Magazin oldalán pedig interjúk készülnek a döntős szerzőkkel, valamint a magyar művészeti szcéna jeles képviselőivel. A Libri weboldalán a Libri irodalmi díjaknak dedikált aloldal szolgáltatja az információkat a döntős szerzőkről és műveikről, a könyvkereskedő közösségimédia-felületein pedig a kampány elemeinek felhasználásával buzdítja szavazásra a követőket.

A Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat egy színes gálaműsor keretében adják át májusban a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Az eseményről készült gálavideót az olvasóközönség élőben a Libri Facebook oldalán követheti, illetve az esemény után az RTL Most! felületén nézheti vissza.

AZ ALKOTÓK LISTÁJA:

Megbízó: Libri Könyvkereskedelmi Kft.

Marketingigazgató: Sándor Gabriella

Márkamenedzser: Tömör Annamária

PR-menedzser: Jávor Zsófia

PR-koordinátor: Bistey Attila

Art director: Kozlovsky Kata

Szövegíró: Paál János

Marketingkoordinátor: Göcsei Georgina, Juhász Fruzsina

Közösségi média: Juhász Fruzsina, Zsoldi Gabriella

Médiakoordinátor: Ilcsik Tünde

UX- és webdesign: Sárosi Tamás, Kozlovsky Kata, Földesy Fanni

Fotó: Wertán Botond

Videók: Wertán Botond, Vadas Géza

Illusztrátor: Simon József

Gálaműsor: Színház TV, rendező: Radnai Márk

| Forrás: markamonitor.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek