Nyomtatás

10 ezer vendégéjszakát várnak a Birkózó Eb-től

83

A szervezők 1500 résztvevőt várnak a március 26. és április 3. között a budapesti BOK Csarnokban sorra kerülő birkózó Európa-bajnokságra.

A Magyar Birkózó Szövetség keddi sajtótájékoztatóján Fürjes Balázs, a miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a versenyre érkező 1500 résztvevő, illetve óvatos becsléssel 500 külföldi szurkoló több mint tízezer vendégéjszakát jelent, amely a szállodaiparnak úgy kell, "mint egy falat kenyér". "Makacsul küzdünk a vírussal, de ragaszkodunk a normális életünkhöz, ami nem állhat meg a családok, a turizmus és a sport esetében sem. Utóbbinál ez azt jelenti, hogy biztosítanunk kell a fiataloknak, hogy edzhessenek, versenyezhessenek, hogy kontinentális viadalok legyenek. Magyarország ebben partnere a nemzetközi sportvilágnak, a szövetségek pedig jelenleg különösen értékelik, ha valaki tartja a szavát, így volt ez tavaly az úszó Európa-bajnoksággal, a labdarúgó európai Szuperkupával, vagy az Európa-bajnoksággal is" - jelentette ki az államtitkár.

Az Európa-bajnokságról Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke elmondta, hogy a 2018-as budapesti világbajnokság magasra tette a mércét, hiszen a mai napig minden idők legjobb eseményének tartja a nemzetközi szövetség. Hozzátette, az akkorihoz hasonlóan az Erkel Színházban egy rangos kulturális eseménnyel szeretnék megnyitni az Eb-t. Az elnök hangsúlyozta, az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően rendezik meg a kontinensbajnokságot, amennyiben lehetőség van rá, akkor telt házat szeretnének, ami egy-egy versenynapon négy-ötezer embert jelent. A szövetség vezetője felelevenítette, a magyar birkózók az Európa-bajnokságok történetében 62 aranyat, 90 ezüstöt és 110 bronzot nyertek.

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek