Nyomtatás

Július közepén rendezik meg jövőre a VeszprémFestet, 2022. július 11 - 16.

786

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet, világklasszis fellépőkkel.

Mészáros Zoltán, a fesztivál főszervezője a programokat ismertető keddi sajtótájékoztatón elmondta: visszatérőkkel indul a fesztivál, az első napon, hétfőn a kanadai jazzénekes, zongorista és zeneszerző Diana Krall, míg kedden az Egyesült Királyság legeredményesebb jazzművésze, a zenéjében a jazzt, a popot és a rockot ötvöző Jamie Cullum lép színpadra.

A hét közepén világzenei programmal folytatódik a VeszprémFest, szerdán a portugál fadoénekes Ana Moura ad koncertet, aki műfajában a világ legsikeresebb előadója.

Csütörtökön a flamenco-salsa-pop-legenda Nicolas Reyes vezetésével a The Gypsy Kings lép fel, akik szintén jártak már a VeszprémFesten.
Pénteken a jazz, a soul, és a francia sanzon stíluskeverékében éneklő francia Zaz lép fel, aki Organique Tour című koncertsorozatának részeként érkezik Veszprémbe.

A fesztivál zárónapján, szombaton a brit szupersztár, James Blunt ad koncertet a 2022 februárjában induló, The Stars Beneath My Feet című európai turnéjának részeként.

A VeszprémFest kísérőrendezvényeként július 8-17. között rendezik meg a Rozé Rizling és Jazz Napok ingyenes programjait az Óváros téren, valamint a Séd-parti jezsuita templomnál is lesznek koncertek július 14-16. között, amelyek programját később jelentik be.

Mészáros Zoltán reményét fejezte ki, hogy jövő nyárra magunk mögött tudhatjuk a pandémiát, és sikerrel rendezhetik meg a hatnaposra bővülő fesztivált. A várható kiemelt érdeklődés miatt James Blunt koncertjét a nagyobb befogadóképességű Veszprém Arénában rendezik, a többi fellépő a Historia Kertben áll színpadra.

A 2022-es VeszprémFest költségvetése 480 millió forint, ennek 63 százalékát jegybevétel (200 millió) és szponzoráció (mintegy 100 millió) teszi ki, míg a büdzsé 37 százalékát támogatásokból – köztük a város, a Nemzeti Kulturális Alap és az Európa Kulturális Fővárosa program segítségével – finanszírozzák.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere kiemelte: fontosnak tartja, hogy a koronavírus-járvány másfél évének mindennapi kihívásai mellett ne tévesszék szem elől azt a törekvést, hogy Veszprém az európai kulturális és kreatív városok élmezőnyébe tartozzon, melynek most a középmezőnyében van. Hangsúlyozta: a VeszprémFest évről évre segíti ennek a célnak a megvalósulását.

Ovádi Péter, Veszprém térségének országgyűlési képviselője pedig azt mondta: meglátszik a fesztivál szervezőinek 18 éves megfeszített munkája, mert az állatkert és a kézilabdacsapat mellett a legtöbbet a VeszprémFestet emlegetik a bakonyi megyeszékhellyel kapcsolatban.

További információk>> veszpremfest.hu

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek