Nyomtatás

Zene határok nélkül

444

Kedden kezdődik a Zene határok nélkül elnevezésű nemzetközi muzsikustábor, verseny és művészeti fesztivál Balassagyarmaton - tájékoztatott a program szervezője.

Ember Csaba, a Balassagyarmati Dalegylet művészeti vezetője elmondta: ötven hallgató tanul a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában zajló táborban, a diákok idén elsősorban Magyarországról és a Felvidékről érkeztek. A július végéig tartó táborban hét hangversenyt is adnak a hallgatók és a művésztanárok.

Nyolc szakot indítanak, a muzsikustábor tanára lesz Tokody Ilona (ének), Muskát András (ének), Matuz István (fuvola), Kanyó András (fuvola), Klenyán Csaba (klarinét), Banda Ádám (hegedű), Varga István (gordonka), Eckhardt Gábor (zongora), Fenyő Gusztáv (zongora), Kiss Péter (kamarazene), Ember Csaba (kórus). A korrepetítorok: Csillag Péter, Fenyő Gusztáv, Körtesi András, Soós Orsolya és Kósa József.

A muzsikustábort hagyományosan az EAR Együttes koncertje nyitja meg kedden este, szerdán a kurzus tanárainak hangversenyét rendezik meg. Matuz István és tanítványai lépnek fel vasárnap, majd 27-én Magyar Valentin ad zongoraestet, 30-án lesz a mesterek és tanítványok zárókoncertje a művészeti iskolában.

Két másik helyszínen is szerveztek fellépéseket, 24-én Mohorán, a Tolnay Klári Emlékházban mutatkoznak be tanárok és növendékek, 29-én pedig a volt vármegyeháza dísztermében rendezik a gálaestet.

| Forrás: ridikul.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek