Nyomtatás

Törőcsik Mari előtt hajt fejet a 10. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapok

321

Június 14-én indul a fesztivál.

Az idén elhunyt Törőcsik Marira emlékeznek a 10. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon az utolsó filmmel, amelyben a nemzet színésze a kamera előtt alakított, Mészáros Márta Aurora Borealis-Északi fény című filmjével, továbbá a közönség láthatja az Erdélyben, Balánbányán forgatott Valan című filmet – közölte csütörtökön a bukaresti Magyar Kulturális Intézet. A június 14. és 20. között zajló seregszemle vetítései a helyi Művész moziban, a Nyári Színházban és a K’Arte Szobában lesznek. A jubileumi esemény programjában kiállításon mutatják be Asztalos Zsolt képzőművész installációját.

A város szabadtéri mozijában lesz látható két nagyjátékfilm: a Curtiz című életrajzi film a Hollywoodban befutott Kertész Mihályról és a Becsúszó szerelem című romantikus vígjáték, amelyet az országos premier előtt láthat a marosvásárhelyi közönség a rendező és az operatőr jelenlétében. A Curtiz című filmet Vizi Imre zenés bevezetője előzi meg.

Az Erdélyben forgatott Valan mellett lesznek más erdélyi kötődésű alkotások, mint például a Zágoni Bálint Az elveszett kolozsvári Bánk bán című dokumentumfilmje, illetve Moldovai Katalin erdélyi filmrendező Ahogy eddig című kisjátékfilmje. A programban szerepel Forgács Péter NémetEgység @ Balaton – Mézföld és Halász Glória Három tánc című dokumentumfilmje is.

(Forrás: 24.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek