Nyomtatás

„Toronyiránt” városi tematikus séta Győrben

551

Hazánk népszerű és kevésbé ismert látnivalóinak felfedezéséhez a vidéken tevékenykedő idegenvezetők országszerte izgalmas programokat dolgoztak ki. Őket támogatta a Magyar Turisztikai Ügynökség 2020-ban kiírt idegenvezető pályázata.

A pályázat egyik nyertese Csobayné Pintér Éva, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok megálmodója. A szakember, aki 1984 óta foglalkozik idegenvezetéssel, az újranyitásra dolgozta ki az új programot.

Nyertes sétájának témájául a védelmet és az őrzést jelképező tornyokat választotta, melyek iránytűként vezetik végig a látogatókat Győr városán. A tornyok által kijelölt útvonalat végigjárva megismerhető a település gazdag múltja és sokszínűsége, a belváros és a külső városrészek egyaránt felfedezhetők.

A program a Városházától indul, érinti a Tűztorony emléktábláját, az Óratornyot, a Bazilikát, a Püspöki Palotát, a Püspökvár Toronykilátóját, több templomot, de az 1999-es győri maratoni kajak-kenu világbajnokságra emelt céltornyot (ún. Audi-torony), valamint a Révfalui Víztornyot is. A séta kerékpárok bérlésével, a másik négy víztorony irányába tovább bővíthető.

A GyereGyőrbe csapata folyamatosan új sétákkal gazdagítja kínálatát, újabb és újabb aspektusát megmutatva a megyeszékhelynek, mely az idén királyi várossá válásának 750. évfordulóját ünnepli. A jubileum kapcsán több programot terveznek, a töröktől való 1598-as szabadulásnak emléket állító Győri Keresztet például június 20-án adják át, a Városháza előtt. Az évfordulós ünnephez kapcsolódnak a Táncfesztivál programjai is ezen a napon. Júliusban a Győri Rotary Fröccsnapok eseményei színesítik majd a kínálatot.

A városban grandiózus fejlesztés kezdődött: a Modern Városok Program részeként a strand helyén vízi élménypark épül, a tervek szerint 2023 tavaszára.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek