Nyomtatás

Csúcsra futott a Brick Awardra pályázók száma

200

Rekordszámú pályázat érkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű téglaépítészeti elismerésére, a Brick Awardra.

Az idén tizedik alkalommal kiírt díjra 53 országból csaknem 800 pályamunkát adtak be az alkotók. Az év folyamán a leadott munkákból a zsűri egy 50-es szűkített listát készít, majd 2022 júniusában hirdetik ki az öt kategória győztesét, illetve a fődíjas projektet.

A Brick Award történetében még soha ennyi projektet nem küldtek be, mint idén. Az április elejei nevezési határidőig 53 országból, összesen 789 pályamű érkezett a jubileumi, 10. kiírásra. Ez több mint 20 százalékos növekedés az előző megmérettetéshez képest. A 2004-ben alapított és kétévente kiosztott Brick Award ma már az egyik legfontosabb nemzetközi építészeti díj, amely kimondottan a modern és innovatív téglaépítészet előtt tiszteleg. A mostani kiírásra igen nagy számb‑an érkezett pályázat Hollandiából, Németországból és Belgiumból, de izgalmas anyagok futottak be Spanyolországból, Iránból, Mexikóból, Argentínából, Brazíliából és Ausztráliából is.

"Az elismeréssel a kortárs téglaépítészetet kívánjuk reflektorfénybe állítani. Szeretnénk a világ bármely részéről érkező alkotónak lehetőséget nyújtani arra, hogy bemutassák kiemelkedő projektjeiket. A pályamunkák értékelésekor a zsűri kizárólag az innovatív tervezést, az építészeti koncepciót, az esztétikai élményt, a fenntarthatóságot és az energiahatékonyságot veszi figyelembe" - hangsúlyozta Heimo Scheuch, a Wienerberger AG vezérigazgatója.

Bár a Brick Awardot a Wienerberger hívta életre, s szervezi, ám fontos kiemelni, hogy független a megmérettetés. A benyújtott alkotások bármilyen típusú, márkájú és színű kerámia alapanyagból készülhetnek, és legalább ilyen hangsúlyos, hogy zsűri autonóm csoportként hoz döntést. Ahogy legutóbb, úgy ezúttal is öt kategóriában hirdetnek majd győztest - Sharing public spaces (Megosztott terek), Living together (Közösen, együtt élve), Feeling it home (Mintha otthon lennél), Working together (Közös munka) és Building outside of the box (Eredeti ötletek) -, illetve ezek közül választják ki a nagydíjas alkotást is.

A beérkezett pályamunkákból egy nemzetközileg elismert építészekből álló szakértői zsűri előválogatás során választja ki az 50 legkiemelkedőbb alkotást. Ezeket a Brick 22 albumban 2022 nyarán a nagyközönségnek is bemutatják. A kategóriák győzteseit és a Brick Award 22 nagydíjasát pedig jövő év júniusában jelentik be.

(Forrás: marketinginfo.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek