2020. július 3., péntek - Kornél

Események

A közösség erejét ünneplik nyári szabadtéri koncertjeikkel a pécsi Pannon Filharmonikusok

100

Első nyári „Szabad ég alatt” koncertjein a Pannon Filharmonikusok kamaraszimfonikus formációja könnyedebb, de értékes klasszikus zenei művekkel köszönti újra élőben a közönségét.

A találkozásnak a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvara ad otthont, a sokszínűséget és

a zenei élményt a különböző hangszereket felvonultató változatos művek is biztosítják.

Később augusztusban a Dóm téren egy igazán üdítő, friss ABBA előadás nyújt magas színvonalú nyáresti szórakozást, 20-án pedig ünnepi hangversennyel várják erre a helyszínre az érdeklődőket.

Az élet nem várt módon mutatta meg számunkra, hogy a Pannon Filharmonikusok művészeti közössége és a közönsége olyan egységet alkot, amely túlmutat a művész-befogadó viszonyán... Különös közösséget alkotunk.”- olvashatjuk Horváth Zsolt igazgató köszöntő szavait a zenekar Ezüstcsillanás bérletajánló magazinjában.

A zenekar a vírus okozta krízisidőszak alatt is intenzíven, egyénenként tartotta a kapcsolatot bérleteseivel, így értékes visszajelzésekhez jutott. "Nem tudtuk, mikor találkozunk majd újra, nem is gondoltuk át igazán, mit jelent számunkra a zene, bekapcsolhatjuk a rádiót… csakhogy így nem láthatjuk, amikor Mártának hét vonószála szakadt el egy koncerten, nem érezhetjük a terem illatát, nem láthatjuk a mozdulataikat, ruhájukat, mosolyukat, meghajlásukat a tapsviharban. Nem tudtuk, hogy ennyire fogunk hiányozni egymásnak…" - üzente a pécsi zenebarátok egyike a muzsikusoknak.

Pécs városában közel 210 éve áll szimfonikus zenekar a zene és a közönség szolgálatában, erősen összefonódva a városlakókkal, a közönséggel.

A járvány okozta krízis utáni első szabadtéri koncertjein a Pannon Filharmonikusok ezt a nem mindennapi közösséget, a zene összetartó, kríziseken átsegítő erejét is kívánja ünnepelni.

A Pirogránit udvarban két szombati napon, június 27-én Bogányi Tibor vezető karmester, július 4-én Maestro Gilbert Varga vezényletével, 17.00 és 19.30 órai kezdettel, négy alkalommal ad koncertet

a zenekar. Felhívják a közönség figyelmét arra, hogy a szimfonikus zenekar nehéz mozgatása miatt délutáni rossz idő (eső/szél/hűvös) esetén a koncerteket az esőhelyszínen, azaz a Kodály Központban tartják meg. Kérik, hogy indulás előtt a www.pfz.hu oldalon mindenki tájékozódjon arról, hogy melyik helyszín ad végül otthont a koncerteknek. Felhívják a figyelmet továbbá arra is, hogy a hatályos rendelkezések előírják a nézőszám korlátozását.

Június utolsó hétvégéjén a zenekar szólistái színesítik az amúgy is változatosra, könnyedebben klasszikusra „hangszerelt” műsort. Varga-Deák Márta hegedűművész szólaltatja meg Massanet csodaszép Meditation című művét, Solymosi Péter trombitaművész Haydn Esz-dúr Trombita-versenyével varázsolja el a közönséget. Bánfalvi Zoltán, a zenekar koncertmestere sikeres darabok zeneszerzője is egyben, hangszerelésében most Buxtehude Chaconne-ját hallhatjuk, de felcsendül egyebek mellett több kedvelt, ismert Strauss polka, keringő, de Rossini Tell Vilmos nyitánya is.

A nyár folyamán a három éve hatalmas sikerrel futó Mamma mia! ABBA sorozat is folytatódik, új dalok feldolgozásával készülnek igazi nyári, pezsgő hangulatot teremteni a Dóm téren augusztus 16-án. A színházi-zenei élet elismert művészei garantálják a minőségi szórakozást, Polyák Lilla, Malek Andrea, Náray Erika, Magyar Bálint, Juhász Levente éneklik el az ismert dalokat, a Pannon Filharmonikusok zenekarát Illényi Péter vezényli, a hangulat fokozásáról Bősze Ádám gondoskodik.

A zenekar ünnepi hangversenyét augusztus 20-án az érdeklődők szintén a Dóm téren hallgathatják meg, Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Dohnányi Ernő, Rózsa Miklós, Zádor Jenő művei csendülnek fel, a Pannon Filharmonikusokat Bogányi Tibor vezényli, konferál Bősze Ádám.

Az augusztusi koncertek jegyfoglalásáról a nézőterek aktuális hatósági engedélyeinek ismeretében később nyújtanak tájékoztatást.

Jegyek a jegymester.hu oldalon válthatóak.

(Forrás: pecsinapilap.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

KS Tools, a lemásolhatatlan!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Július 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Az eredeti időpontban tartják meg a 29. Zempléni Fesztivált

Az eredeti időpontban tartják meg a 29. Zempléni Fesztivált

More details
Nácik lopta Pissarro-kép kerül vissza az örökösökhöz

Nácik lopta Pissarro-kép kerül vissza az örökösökhöz

More details
Már Egerszalók is elérhető kerékpárúton

Már Egerszalók is elérhető kerékpárúton

More details
Ingyenes kertmozi indul a Teleki és a Hunyadi téren is

Ingyenes kertmozi indul a Teleki és a Hunyadi téren is

More details
Beválogattak a Cannes-i Filmfesztivál programjába egy magyar kisfilmet

Beválogattak a Cannes-i Filmfesztivál programjába egy magyar kisfilmet

More details
Óriási előrelépés a hazai gyártású koronavírus vakcina kifejlesztésében

Óriási előrelépés a hazai gyártású koronavírus vakcina kifejlesztésében

More details
Hatékony védelem a meleg ellen

Hatékony védelem a meleg ellen

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Biztonságos munkavégzés érintésmentes lázméréssel

Biztonságos munkavégzés érintésmentes lázméréssel

More details