Nyomtatás

Képzőművészeti vásár és kiállítás Pesten, 2023. január 28-ig

2023-01-20 697

Szerdán, január 18-án nyílt, és január 28-ig látogatható a Resident Art újévi képzőművészeti kiállítása és vására a pesti Horánszky utcában.

A Collector’s Selection 2023 elnevezésű válogatásban a hazai mesterek grafikái és a feltörekvő művészgeneráció alkotásai mellett nemzetközi hírű mesterek művei is megtalálhatók. Kurátorok: Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész

A válogatás három részre tagolódik:

Az első egy különleges nemzetközi grafikai válogatás, olyan külföldi mesterek nyomataival, akik a hazai piacon ritkán vagy még soha nem szerepeltek. A művek között megtalálható a CoBrA csoport alapítói Karel Appel vagy Corneille grafikái, a geszturális absztrakció neves művésze Hans Hartung, illetve a tasiszta Antoni Tàpies lapjai. A dekollázsairól elhíresült Mimmo Rotella és az olasz transzavantgárd jeles tagja Sandro Chia is szerepelnek műveikkel. Továbbá, a teljesség igénye nélkül: Nicolas Schöffer, Alfred Manessier, Victor Vasarely, Max Bill, Wolf Vostell, Günther Uecker nyomataiból válogattak a kiállítás kurátorai.

A második részben a hazai kortárs művészet nagymestereinek művei kaptak helyet. Többek között Bak Imre, Barcsay Jenő, Bukta Imre, Fajó János, Fehér László, Frey Krisztián, Hencze Tamás, Hortobágyi Endre, Keserü Ilona, Klimó Károly, Konok Tamás, Nádler István, Pinczehelyi Sándor, Šwierkiewicz Róbert, Szabados Árpád és mások jelentős grafikai művei láthatók.

A válogatás harmadik részét a galéria művészköréhez csatlakozó fiatal és feltörekvő művészek műveiből állították össze. A több mint húsz festményből álló részleg friss és erőteljes látványvilágokat állít szembe a hazai mesterek grafikáival. A képek nem csak a művészek vizuális világába kalauzolnak, hanem együtt kiállítva sokat elárulnak a galéria kurátorainak preferenciáiról is.

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek