Nyomtatás

Anilogue - Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, 2022. november 23 - 27.

2022-11-16 504

Idén novemberben immár a huszadik alkalommal mutatjuk be Budapesten a világ animációs művészetének friss termését az Anilogue fesztivál keretében.

Húsz év alatt sokat változott az animációs filmek technikája, és megváltozott az a mód is, ahogy ezeket a filmeket nézzük, hiszen mára szinte minden élőszereplős film legalább nyomokban tartalmaz animációt is. Sőt mi több, az animáció a hétköznapi kommunikációnk részévé vált: az animált emojikat, mémeket a nyelv természetes elemeiként kezeljük. Ezzel párhuzamosan az igazi, eleve műalkotásként készített animációs filmek jelentéstartománya, kifejező ereje is megnövekedett. Az Anilogue fesztivál eredeti koncepciója éppen az, hogy ezt a különleges, mozgóképi formát önálló nyelvként, egyfajta vizuális eszperantóként mutassa fel, és az animáció tükrében nyújtson évről évre látképet a világ alakulásáról. A rajzfilmesek ezerféle változatban csodálkoznak rá a bennünket körülvevő dolgokra, és mindezt a filmjeikben úgy tudják felmutatni, hogy mi, nézők is új szemmel, másként lássuk azt, amit régóta ismertnek gondoltunk. Ez az animációs film igazi, nagy trükkje: érdekességként felmutatni a hétköznapit, vagy éppen fordítva, pillanatok alatt otthonossá varázsolni az ismeretlent. Boldogok vagyunk, hogy idén ősszel is több száz remek példán át tudjuk demonstrálni ezt a varázslatot a budapesti közönség számára.

Időpont: 2022. november 23 - 27.
Helyszín: több helyszínen
További információk: anilogue.hu

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek