Nyomtatás

Szent Márton Újborfesztivál és Libator a Skanzenben, 2022. november 12 - 13.

2022-11-06 470

Az őszi időszak legismertebb jeles napja a Márton-nap, amelyhez számos népszokás, hiedelem, az újbor kóstolása és a libalakoma kapcsolódik. November 12-én és 13-án a Szentendrei Skanzen libaételekkel, kézműveskedéssel, borkóstolóval és lámpás felvonulással várja a látogatókat.

A Márton-napi mulatságok hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes eleveníti meg a szabadtéri múzeumban. A látogatók emellett bepillanthatnak a vidám őszi társas munkák légkörébe, részt vehetnek terelés bemutatón, hiszen a Márton-nap a gazdasági év végét is jelentette, amikorra az állatokat behajtották a legelőkről.

Az érdeklődők ezen kívül megismerhetik Szent Márton életét is és érdekességeket tudhatnak meg a liba-kultusz eredetével kapcsolatban.

Eljátszhatják a bábszínházban Lúdas Matyi történetét, lesz mesemondás, történelmi és irodalmi borműhely, őszi csemegék és kézműves termékek vására.

A kézműves foglalkozásokon textil liba, őszi ajtódísz, madáretető mellett a gyerekek elkészíthetik színes lampionjaikat a Márton-napi lámpás felvonuláshoz.

A Skanzen portái, házai 16 óráig, a Skanzen vigadó és a kézműves vásár 18 óráig tartanak nyitva ezeken a napokon.

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek