Nyomtatás

Gesztenye fesztivál, 2022. október 15 - 16.

2022-10-11 1028

A Kőszegi-hegység egyik legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye. Beérését hagyományos módon gesztenyesütéssel, gesztenyés ételek készítésével, kézműves vásárokkal ünneplik meg minden évben a bájos Vas megyei községben, Velemben. A Velemi Gesztenyenapok ma már a térség egyik legjelentősebb gasztronómiai és hagyományőrző kulturális rendezvényévé vált.

Az idei Velemi Gesztenyenapokat, ahol vár ránk nyílt lángon sült gesztenye, gőzölgő forral t bor, kirakodó vásár és a Stirling villa színpadán akusztikus koncertek, mini színházi előadás, kórusok és "nép popzenei koncert" és etno-beat zenekar, október 15-16-án tartják. Az ünnepélyes megnyitót 12:30-kor tartják szombaton.

Ha autóval érkeznénk a gesztenyenapokra, érdemes lesz figyelni a forgalomkorlátozásokra; a faluba autóval behajtani nem lehet a fesztivál két napja alatt. Az önkormányzat ideiglenes parkolót alakít ki, külön parkolóban állhatnak meg a mozgássérültek és az autóbusszal érkezők. A velemi fesztivál belépődíjas.

| Forrás: travelo.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek