Nyomtatás

Gyulai Pálinkafesztivál, 2022. szeptember 15-17.

2022-08-31 569

A Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, az évről évre több ezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivál a Várkertben. A rendezvény 3 napja alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A pálinka a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő hungarikum nélkül. Jöjjön el a Gyulai Pálinkafesztiválra, ahol a minőségi és különleges termékek közül válogathat! Napközben programok, esténként pedig országosan híres előadók szórakoztatják a közönséget.

A szervezők célja, hogy mind a látogatók, mind a szakma képviselői egy olyan rendezvényen tudnak részt venni, ahol a magyar pálinkákat méltón képviselik. Fontos, hogy a termelő és a fogyasztó egymásra találjon és ismertséget kössön, hiszen ebben a közegben lehet a legideálisabb módon megismerkedni a magyar pálinka előállítóival és munkájuk gyümölcsével, a pálinkával.

A Várkertben megrendezésre kerülő fesztivál céljai között szerepel a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítése, Gyula város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása.

A 3 napos rendezvény számos programmal várja a látogatókat, természetesen a legnagyobb magyar pálinkagyártók, mint kiállítók várják a nemes nedű iránt érdeklődőket.

A fesztivál kísérőrendezvényeként kerül meghirdetésre a Brillante – 2022 Nemzetközi Párlat Verseny, amelyre magánfőzők és bérfőzetők párlatait várjuk Magyarország határain belülről és túlról.

A pálinka, mint főszereplő mellett a színpad is fontos eleme a fesztiválnak, melyen a magyar könnyűzenei élet jeles képviselői lépnek fel.

Egy olyan pálinkaünnep, amely jelentősen hozzájárul a pálinkának, mint hungarikumnak a megőrzéséhez!

Látogass el a gyulai Várkertbe és fedezze fel a legnemesebb hungarikumokat!


Időpont:
2022. szeptember 15. - 17.
Helyszín: Gyula, Várkert
További információ: visitgyula.com


I  Forrás: Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek