Nyomtatás

9. Vertigo Filmhét a legjobb európai és artfilmekkel - 2022. augusztus 18–24.

2022-08-14 596

Az elmúlt nyolc év nagy sikerét követően augusztus 18–24. között a Vertigo Média szervezésében a fővárosi Art+ Cinemában idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta három art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából.

A filmhét programjában összesen 21 alkotás szerepel, melyek közül kettő az országos premier előtt látható majd, továbbá három exkluzív vetítés is színesíti a programot.

Budapest mellett vidéken is lesz Vertigo Filmhét: a szegedi Belvárosi Moziban augusztus 25–31. között, a szolnoki TISZApART artmoziban augusztus 25–28. között, a szombathelyi Agora-Savaria Filmszínházban augusztus 18–24. között egyedi programmal és jegyárakkal várják a filmkedvelőket.

A 9. Vertigo Filmhét budapesti helyszínén ezúttal is mindenki találhat számára kedves műfajt és filmet: mások mellett svéd, norvég kosztümös történelmi film, francia, norvég vígjátékok, francia és dán romantikus drámák, Oscar-díjas film és több fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban. 

Az Art+ Cinemában premier előtt lesz látható a filmhéten a Janne Teller kultikus nemzetközi bestselleréből készült dán dráma, a Semmi, és az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon az európai mozik zsűrijének Europa Cinemas-díjával jutalmazott izlandi tinédzserdráma, a Csodálatos teremtmények.

18-án, csütörtökön a dokumentumfilmek lesznek fókuszban. Újra látható lesz moziban a Maria Callas életéről szóló dokumentumfilm, A Maria Callas-sztori, valamint két exkluzív magyar alkotást is vetítünk: a magyar képregénykultúráról szóló Volt egyszer egy képregényt, valamint a háromszoros olimpiai bajnok, és immáron világbajnok vívó, Szilágyi Áronról szóló Egy mindenkiért című dokut. 

19-én pénteken az adrenalinfüggőknek kedvezünk: előbb az izlandi Yrsa Sigurdardóttir bestselleréből készült horrorfilm, az Emlékszem rád látható, majd Luc Besson új filmje, Az Arthur-átok című horror; végül a svéd Valaki a túloldalon tekinthető meg.

20-án, szombaton romantikus vígjátékokkal készülünk. A Becsúszó szerelem című, magyar romkommal kezdünk Ötvös András, Gombó Viola Lotti és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. Ezután a Szexfantáziák című pikáns francia komédia kerül sorra. A napot a legújabb gall vígjátéksiker, A hónap dolgozója zárja.

21-én, vasárnap a vígjátékok szerelmeseinek kedvezünk. A sort a 30 nap maximum című, francia komédia nyitja, amelyet a norvég fekete komédia, a Mindenki utálja Johant követ. A napot a Családból is megárt a sok 2 – Irány Portugália című új francia családi vígjáték zárja.

22-én, hétfőn a történelmi filmek kedvelőinek kedvezünk. Ismét látható lesz a legendás sarkkutatóról szóló norvég Amundsen, a svéd kultregényből készült történelmi film, a Kivándorlók és a magyar sikerfilm, az Apró mesék.

23-án, kedden egy Oscar-díjas exkluzív vetítést és két premier előtti előadást tartunk: vetítjük a kétszeres Oscar-díjas Az apát, Anthony Hopkins lélegzetelállító alakításával, premier előtt látható a Semmi című kultregényből készült, azonos című thriller, valamint premier előtt tekinthető meg az idei Berlinale egyik legjobb filmje, az izlandi fiatalok nehézségeiről szóló, díjnyertes Csodálatos teremtmények.

A 24-i, szerdai zárónap a szerelmeseké: a svéd dramedy, a Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek, a Céline Dion életéről szóló Aline – A szerelem hangja, és a dán A boldogság íze közül lehet választani a romantikus drámák sorában.

Az esemény küldetése a nyári hőség után nem is lehetne aktuálisabb: válogatott programmal visszacsábítani a nézőket az artmozikba. A filmhétre a belépőjegyek egységesen 500 forintos, kedvezményes áron kaphatók, a premier előtti vetítésekre a jegyár 1000 forint. Jegyelővétel az Art+ Cinema pénztárában és online a http://www.artpluszcinema.hu weboldalon. A 9. Vertigo Filmhét a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

| Forrás: marieclaire.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek