Nyomtatás

Ingyenes vetítéssel új mozi nyílik Óbudán - 2022. június 30.

2022-06-24 950

Június 30-án, csütörtök este hollywoodi filmklasszikusok, ikonikus koncertfilmek és családi animációs filmek ingyenes vetítésével nyitja meg kapuit a Gobuda mozi, a teljes körűen felújított Gobuda Mall – korábbi nevén EuroCenter – multiplex mozija.

Július 1-jén indul a hat termes Gobuda mozi folyamatos működése, az üzemeltető a Pannonia Movie Kft. Az ő nevükhöz fűződik a XII. kerületi Cinema MOM és a XV. kerületi Pólus Mozi, valamint a cégcsoporthoz kötődik a Pannonia Entertainment filmforgalmazó is.

A mozinyitás előestéjén, június 30-án csütörtökön 17:00 órától különleges programmal, ingyenes vetítésekkel várják a filmrajongókat.

Olyan kultfilmek láthatók egy-egy alkalommal újra a nagyvásznon, mint az idén 40 éves  E.T. – A földönkívüli (1982), Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981), a Vissza a jövőbe (1985), A múmia (1999). Családi animációs kedvenceket is vetítenek, köztük a Gru-t (2010) és a Shreket (2001). A nyitóest programjában négy koncertfilm is szerepel: műsorra kerül a Queen legendás, 1986-os budapesti koncertjéről készült mozifilm, – a közelmúltban elhunyt alapító tag, Andrew Fletcher emlékére – a Depeche Mode nagy sikerű zenés dokumentumfilmje, a Spirits in the Forest (2019), a Metallica és a San Francisco Szimfonikusok S&M² című 2019-es koncertjéről készült film, és egy igazi ritkaság, a Pink Floyd korai, 1972-ben készített Live at Pompeii koncertfilmje.

A filmeket digitálisan felújított képpel és hanggal vetítik, a játékfilmek magyar szinkronnal láthatók.

A vetítésekre a belépés díjtalan, helyre szóló regisztrációs jegy online foglalható a mozi napokban elindult honlapján, ahol a részletes moziműsor és a közelgő premierek mellett online jegyfoglalás és jegyvásárlás is elérhető.

A moziélményt a letisztult belsőépítészeti koncepció mellett a korszerű digitális vetítés- és hangtechnika biztosítja. A hat moziterem közül az egyikben már a nyitáskor a legmodernebb technikát képviselő RGB lézer-vetítőgép üzemel, és a folyamatos fejlesztés során később mindegyik teremben ilyenre cserélik a gépeket.

A nyitást követő hetekben olyan, sokak által várt premierfilmek érkeznek a Gobuda mozi termeibe, mint a Minyonok – Gru színre lép, a Thor – Szerelem és mennydörgés vagy Brad Pitt legújabb akciófilmje, A gyilkos járat. A premiereken kívül természetesen a közelmúlt sikerfilmjei is elérhetők lesznek, köztük a közönségkedvenc Top Gun – Maverick, a zenés életrajzi dráma, az Elvis, a pattanásig feszült horror Fekete telefon, vagy a legújabb animációs kalandfilm, a Lightyear.

A Gobuda Mozi műsorában a premierfilmek mellett ősztől csak egy-egy estén látható mozitartalmak is helyet kapnak,

köztük koncertfilmek, opera- és balettközvetítések, valamint digitálisan restaurált filmtörténeti klasszikusok és tematikus filmklubos vetítések. A mozivetítések mellett szeptembertől élő bábszínházi programok is várják a legkisebbeket olyan népszerű mesehősökkel, mint Kipp-Kopp, Boribon vagy Marcipán Cica.

| Forrás: kulter.hu

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek