Nyomtatás

Jön a séták hétvégéje július elején, 2022. július 1 - 3.

2022-06-24 655

Országszerte, hat településen tematikus séták várják a kultúra rajongóit.

Az elmúlt években több ezer vendéget vonzó Séták Éjszakája után, idén a legjelentősebb sétaszervező cégeket tömörítő Magyar Sétaszövetség Egyesülés megrendezi a Séták Hétvégéjét.

2022. július 1. és 3. között, három napon keresztül, országszerte hat településen, (Budapest mellett Esztergom, Keszthely, Pécs, Sopron és Vác), több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatnak a kultúra rajongói.

A programok között olyan különlegességek is szerepelnek Budapesten, mint  a Föld alatti Budapest-a Várnegyed mélye , “Nem hisztéria!Astoria!”, a Tabán, Édes élet!, Nincs itt semmi látnivaló! - Zugló rejtett öröksége, vagy akár a Ménesi és Mányoki út építészeti öröksége

Az érdeklődők megismerhetik Esztergomot- titkok, csodák legendák városát, Misztikus Sopront, Vácott élőzenés városnéző sétán vehetnek rész, Keszthelyen a Festeticsek páratlan könyvgyűjteményét, valamint megtudhatják Pécs miért nem létezhetne a Tettye nélkül.

Az elmúlt évek egyik igazi hazai sikertörténete a tematikus városi séták műfajának térhódítása: évente sok tízezer ember vesz részt országszerte hasonló programokon. A sétavezetők, az elsősorban magyar nyelven, hazai közönségnek szervezett sétákon a városi térben mutatnak be egy- egy témát olyan mélységben, melyre a hagyományos, turistáknak szervezett programokon nincs lehetőség. A városi séták a turizmus, a kultúra és az urbanisztika határterületén mozogva teremtenek lehetőséget saját otthonunk és hazánk megismerésére.

A Séták Hétvégéje részletes programja a www.setaszovetseg.hu weboldalon érhető el, a sétákra pedig a szervezők honlapjain lehet jelentkezni:

Budastep: https://budastep.hu/ 

hosszúlépés.járunk?: https://hosszulepes.org/hu 

Imagine: https://imagine.hu/ 

Idegenvezetés-Dunakanyar:https://idegenvezetes-dunakanyar.hu/ 

KÉK- Kortárs Építészeti Központ: http://varosisetak.kek.org.hu/ 

Napoleon-Vin: https://www.facebook.com/tamas.taschner 

Zubreczki Dávid: https://www.zubreczkidavid.hu/

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek