Nyomtatás

Egész nap ingyenes programokkal várja a gyerekeket a Budapesti Fesztiválzenekar, 2022. május 28.

2022-05-23 403

Május 28-án ismét ingyenes családi napot rendez a Fesztiválzenekar az Aquincumi Múzeumban, óránként kezdődő zenei programokkal, néptánccal, játékokkal. A népszerű Kakaókoncert és Zenevár mellett a BFZ Felfedező zenei oktatóhonlap szereplője, Sodró Eliza is játszik majd a gyerekekkel.

Ingyenes családi napot és zenei vásárt rendez a Budapesti Fesztiválzenekar május 28-án, szombaton, az Aquincumi Múzeumban. Az egész napos rendezvényen

óránként kezdődnek a zenei programok, emellett kézműves foglalkozásokkal, néptánccal és játékokkal várják a gyerekeket, sőt aznap a múzeum gyűjteménye is ingyenesen tekinthető meg.

A Fővárosi Önkormányzat által támogatott, 10:30–19:00 óráig tartó eseményen a látogatók a Fesztiválzenekar következő évadára szóló bérletei és jegyei, illetve ajándéktárgyai közül is válogathatnak. A zenei program 11 órakor a Zenevár mesejátékkal veszi kezdetét, majd 11:20-kor a BFZ Felfedező edukációs honlap szereplőjével, Sodró Eliza színésznővel a gyerekek élőben is teljesíthetnek egy zenei kihívást. Délben népzene következik, 13 órától az ütősöké a főszerep, 14 órakor Kakaókoncert lesz,

15 órakor pedig Hangszerkóstolóval ér véget a legkisebbeknek szánt sorozat, utóbbin a BFZ muzsikusai segítenek a gyerekeknek kipróbálni a hangszereket.

Ezután felnőtteknek szóló zenei programok következnek: két – regisztrációhoz kötött – kamarakoncert a múzeum épületében 16 és 17 órától, az utolsó, fúvós koncert pedig 18 órakor kezdődik. A zenei programok mellett kézműves és egyéb foglalkozásokkal is készül a BFZ, és a múzeum híres leletéről, az aquincumi víziorgonáról is hallható lesz egy előadás.

A BFZ akciót is kínál azon családoknak, akik a jövő évad során rendszeresen látogatnának a koncertjeikre: a hétvége délutáni hangversenyeket tartalmazó Fricsay bérletet féláron kaphatják meg gyermekeiknek, unokáiknak azok, akik két teljes árút vásárolnak.

A nagyobb gyerekeknek és fiatal felnőtteknek pedig Klassz koncertek címmel hirdettek új bérletet: a 35 év alattiaknak szóló sorozat 35 százalékos kedvezménnyel érhető el,

és csak 2022-es hétvégi hangversenyeket tartalmaz: két nagyzenekari koncertet, egy Concertino kamarakoncertet és egy éjjeli Midnight Music előadást.

| Forrás: fidelio.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek