Nyomtatás

Irodalom éjszakája, 2022. június 1 - 3.

2022-06-02 895

Az Irodalom Éjszakája Budapesten évről évre új helyszínre vándorol, hogy az irodalmi élményen túl a város kulturális sajátosságaira is felhívja a közönség figyelmét. Az idei három napos eseménynek a Margitsziget ad otthont.

Debrecenben immár negyedik éve hangulatos belvárosi helyszínek fogadják be az irodalmi felolvasásokat.

A három estén a debreceni Csokonai Színház, illetve a budapesti Vígszínház tálalásában kóstolhat bele a közönség a világirodalom változatos ízeibe.
* Minden helyszínen egy-egy szerző művének részlete hangzik el.
* Az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.
* Mindenki maga állíthatja össze az aznapi irodalmi barangolásának útvonalát, ehhez nyomtatott térképet adunk segítségül.

JÁTÉK!
Az eseményhez kapcsolódóan megtartjuk hagyományos játékunkat, melyben a szerencsések értékes könyvcsomaggal gazdagodhatnak. A játék szabályait a rendezvényt megelőző héten tesszük közzé.

Mit kell még tudni az Irodalom Éjszakájáról?
Az első Irodalom Éjszakáját 2006-ban Prágában rendezték, Magyarországon a budapesti Cseh Centrum kezdeményezte a meghonosítását. 2019 óta Budapest mellett Debrecen is helyet ad a különleges hangulatú felolvasásoknak. A projekt szervezője az EUNIC Hungary (a Budapesten működő európai kulturális intézetek és nagykövetségek kulturális részlegeinek ernyőszervezete).

Együttműködő színházi partnerünk 2022-ben:
Budapesten: Vígszínház
Debrecenben: Csokonai Színház

Időpont: 2022. június 1 - 3.
További információk: irodalomejszakaja.hu

| Esemény Menedzser

 

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek