Nyomtatás

Hatalmas gyermeknapi buli lesz a Városligetben, 2022. május 28-29

2022-05-17 454

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hosszú kényszerszünet után újra megrendezi ingyenes gyermeknapi programjait a Városligetben. Koranyári idő, megújult környezet, gazdag program, változatos helyszínek: minden adott ahhoz, hogy akár több tízezer gyermek és családja találjon magának színvonalas, kulturált és elérhető, ingyenes programokat.

Kis ízelítő a kínálatból:

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada, május 28-29., szombat-vasárnap, 10.00-19.00.

Fellép Opitz Barbi, Alee, Mikola Péter, a New Dance World, az Angel Táncstúdió, a Baross Imre Artistaképző, a Thália Tanoda, a FittMóka, a Holle Anyó Színház, a Réparetekmogyoró Társulat és a Blinky Ball Kid-Ball Csoport.

Nemzetek Utcája, május 29., vasárnap, 10.00-18.00. A programon nagykövetségek, kulturális intézetek mutatják be országuk hagyományait, kulturális és gasztronómiai sajátosságait, szokásait. A színes program idén is táncos, zenés műsorokkal egészül ki a színpadon.

Gyermeknapi Sportsziget, május 28.-29, vasárnap, 10.00-18.00. Sportbemutatók, sportolási lehetőségek, tájfutó labirintus.

Biztonságos Internet Sátor, május 28-29., szombat-vasárnap, 10.00-18.00. Itt a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várnak minden érdeklődőt. A Biztonságos Internet Sátorban ott lesz, illetve azt támogatja a T-Systems Magyarország Zrt., a Google Magyarország, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Microsoft Magyarország, az Abacusan Stúdió, a Fortix Consulting Kft., a Quadron Kibervédelmi Kft., a VR Vidámpark, az Illúziók Múzeuma és a World of Robots Robotkiállítás.

OTP Bank Kalandpark, május 29., vasárnap 10.00-18.00 Az OTP Fáy András Alapítvány trénerei interaktív pénzügyi, gazdasági témájú játékokkal várnak mindenkit. A kalandvágyó gyerekek, családok próbára tehetik ügyességüket, és játszva fejleszthetik pénzügyi, gazdasági ismereteiket.

Fogászati szűrés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank Fogászati szűrőbuszában, május 28-29., szombat-vasárnap, 10.00-18.00. Ingyenes gyermekfogászati szűrés. A bátor gyerekeket a fogászati busz mellett arcfestés és sok-sok ajándék várja.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Nőgyógyászati szűrőkamionja, május 28-29., szombat-vasárnap, 10.00-17.00. A szűrőállomáson nőgyógyászati szaktanácsadást és tájékoztatást adnak az NGYSZ önkéntes orvosai.

Szájhigiéniás tanácsadó sátor, május 28-29., szombat-vasárnap 10.00-17.00

Hogyan mossunk hatékonyan fogat? Milyen a jó szájhigiénia? Mik a helyes táplálkozás alapjai? Bemutató, tanácsadás, mindez játékosan és sok ajándékkal!

Vöröskeresztes Élménysátor, május 28-29., szombat-vasárnap, 10.00-18.00. Elsősegély-bemutatóval, gyakorlási lehetőséggel, arcfestéssel, csillámtetoválással, valamint kvízjátékkal, kreatív színezőkkel, kisebb ajándékokkal várják a látogatókat. Vasárnap vérnyomás- és véroxigénszint-mérést is végeznek, kizárólag gyerekek számára!

Néprajzi Múzeum Gyermeknapi családi programja, május 29. vasárnap, 10.00, 11.30, 13.30 és 15.00

Játékos és mesés ismerkedés a kiállításokkal, a tárgyakkal, négy témában és közös alkotással.

Magyar Zene Háza szabadtéri programja, május 29. vasárnap, 10.30. Makám-koncert.

| Forrás: mmonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek