Nyomtatás

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, 2022. május 14.

2022-05-05 436

Különböző nemzetek zenészeinek csoportjából alakult a Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO), amely a Balkán, a közel-keleti és a mediterrán dallamok őszinte újraértelmezésével és robbanásszerű energiájával szól a közönség szívéhez.

A zenekar egyesíti tagjai művészeti különbözőségét, amelyet Barcelona élénk zenei kultúrája tesz még gazdagabbá. A cigány-jazz vibrálásával, a rock'n'roll energiájával és a klasszikus zene eleganciájával ötvözik a Balkán, a katalán-ibériai, a görög, az olasz, az orosz és a Közel-Kelet zenéit.

A „NOVA ERA” az együttes új korszakának első albuma, amely tovább erősíti világzenei irányultságukat. A hagyományokat és azok ősi hátterét tiszteletben tartva ültetik át a zenéket a mindennapjainkba, így kötik össze a múltat a jelennel. A „NOVA ERA” egy eszperantó kifejezés, jelentése „új kor”, amely a zenekar értelmezésében a múltunkkal köt össze minket, és egyben egy jövőképet is elénk vázol. Legutóbbi kislemezükön „More Sokol Pie” és „Cu Ti Lu Dissi”, egyedi hangzásban változatos képeken keresztül jelenik meg a formáció zenei világa.

Időpont: 2022. május 14.
Helyszín: Várker Bazár
További információk: koncert.hu

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek