Nyomtatás

A V4-ek természeti csodáit bemutató kiállítás nyílt a Várkert Bazárban

2022-04-21 609

Különleges fotókiállítás látható a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáin. A Föld napja alkalmából nyílt szabadtéri tárlat Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország természeti kincseit mutatja be június 12-ig.

A Visegrádi Csoport (V4) egy 1991 óta fennálló közép-európai együttműködés, egyben földrajzi régió, amely gazdag kulturális örökséggel és látványos természeti kincsekkel büszkélkedhet. A V4-ek együttműködnek az Európai Unióban, támogatják a térségbeli biztonságot és stabilitást, és közösen népszerűsítik a régiót világszerte. A Visegrádi Csoport 2021/2022-es magyar elnöksége az “Indítsuk újra Európát” mottót választotta, egyik célja segíteni a régió és Európa világjárvány utáni újraindítását, hangsúlyt fektetve a fenntarthatóságra, a klímapolitikára és a zöld gazdasági átmenetre.

Ennek szellemében, a magyar elnökség alkalmából készült el A Visegrádi Csoport Természeti Kincsei címet viselő fotókiállítás, hogy ízelítőt adjon a V4 régió természeti szépségeiből.

Négy ország természeti szépségeit, sokféleségét szinte lehetetlen küldetés néhány képen bemutatni, azonban a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére a V4 országok elismert természetfotósai vállalták ezt a kihívást.

A minisztérium a Magyar Természetfotósok Szövetségét, a naturArt-ot kérte fel a projekt megvalósítására. A visegrádi országok legnagyobb természetfotós egyesületei vettek részt a fotók kiválasztásában annak érdekében, hogy minél jobb képeket mutathassunk be Budapesten.

„A természetfotózás csodálatos küldetés. A természet legszebb pillanatainak megörökítéséhez a fotósnak ismernie kell az állatok, növények, tájak minden jellemzőjét, viselkedését és a fényviszonyok változásait egyaránt. Szinte eggyé kell válnia a környezettel ahhoz, hogy elkészíthesse a megálmodott képeket a természet megzavarása nélkül“ – fogalmazott Fáth Péter, a naturArt elnöke, aki egyben a kiállítás kurátora.

Magyarország külképviseleteinek köszönhetően a V4 természetfotók ezen egyedülálló gyűjteményét már világszerte megismerhették az érdeklődők. A hazai közönség a Föld napjához időzítve, a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáin gyönyörködhet az erre az alkalomra összeállított képválogatásban. A határokon átívelő fotókiállítás nem csupán bemutatja Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország felbecsülhetetlen természeti kincseit, hanem bátorít is közös értékeink védelmére.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek