Nyomtatás

Ezekkel a programokkal vár a Föld napján a pécsi Tettye

2022-04-20 1157

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet. Évek óta hagyomány, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit az akció alapeszméje szellemében.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint pécsi és Pécs környéki intézmények, szolgáltatók, civil szervezetek izgalmas foglalkozásokkal, játékokkal, ismeretterjesztő előadásokkal várnak kicsiket és nagyokat 10 és 17 óra között.

A látogatók többek között részt vehetnek zenebölcsin, de túrákkal, sétákkal és szakvezetéssel is várják őket a Mecsekben és a Pintér-kert Arborétumban, a DDNP Klub pedig 15 perces ismeretterjesztő előadásokat tart 13 és 15 óra között – közölték a szervezők.

A Föld napja rendezvény résztvevői emellett játékos feladatokat oldhatnak meg, melyek sikeres teljesítése esetén pecsétet kapnak a központi információs standon átvehető menetlevélbe.

Minimum 8 pecsét megszerzéséért a Tettyei Mésztufa-barlangba érvényes 20%-os kedvezményes látogatási lehetőséget biztosító kupon jár, valamint apró ajándék. Aki legalább 10 pecsétet gyűjt össze, az sorsolásokon is részt vesz, ahol ingyenes családi belépőket lehet nyerni a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyeire.

A menetlevelet a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság standján lehet beváltani ajándékra, illetve ugyanitt lehet jelentkezni a sorsolásra is, a menetlevél leadásával.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek