Nyomtatás

Picasso 100 éves múzsájának festményei láthatók Budapesten, 2022. január 29-ig

2022-01-06 1077

Pablo Picasso egykori múzsája, Françoise Gilot (1921, Neuilly-Sur-Seine /F) nemcsak 100. életévével állított fel tavaly rekordot, de a Sotheby’s londoni aukcióján, azt követően a Christie's hongkongi árverésén is megdöntötte egyéni aukciós rekordját.

A Várfok Galéria nagyszabású jubileumi kiállítása, a GILOT100 az alkotó páratlan életműve előtt tiszteleg, s januárban három alkalommal tart egyórás tárlatvezetéseket a kiállításon.

A galéria 2000 óta számos önálló kiállítást rendezett Gilot műveiből, és méltán büszke arra, hogy a művész egyedüli európai galériájának mondhatja magát, amely a mai napig személyes kapcsolatot ápol vele, valamint arra a tényre, hogy Európában itt található a művész elérhető alkotásainak legnagyobb gyűjteménye.

A kiállítás a művész munkásságának minden korszakából felvonultat műveket. A tárlat évtizedek fáradhatatlan tehetségének ünnepe: magángyűjteményekből újra felbukkanó lenyűgöző festmények, monumentális méretű lebegővásznak, Magyarországon először megtekinthető alkotások bizonyítják Françoise Gilot méltó helyét a művészettörténetben. Utóbbit az is mutatja, hogy művei olyan neves közgyűjteményekben találhatóak meg, mint a New York-i The Metropolitan Museum of Art vagy a párizsi Centre Pompidou.

Időpont: 2022. január 29-ig
Helyszín: Vátfok Galéria
További információk: varfok-galeria.hu

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek