Nyomtatás

Nyitva a Planet Budapest 2021

2021-11-30 536

Az expón a legkisebb startupoktól a legnagyobb vállalatokig mutatják be, hogy az agrárium, a hulladékgazdálkodás vagy az okosvárosok, az energia, és a közlekedés területén milyen előre lepések történtek Közép-Európában.

A nagyközönség számára kedd reggel megnyíló kiállításra az eljutást negyven elektromos busz segíti, szelektíven gyűjtik a hulladékot, amelyet szétválogatva szállítanak el elektromos kukásautók, és a rendezvényre regisztrált 185 kiállító standjait is újrahasznosítható anyagokból készítették.

Minimalizálták a papírhasználatot, helyette inkább applikációkon keresztül közölnek minden szükséges információt a látogatókkal. Ezzel párhuzamosan erdősítési programot is indítottak, amelyben idén mintegy 700 fát ültetnek.

A szervezők hatalmas eredménynek nevezik, hogy a rendezvényre mintegy 4600 diák látogat majd el, akiket rájuk szabott kiállítás is várja. Az előzőleg kiválasztott 153 diákcsoport egy 75 perc alatt teljesíthető kalandpályán is végigmehet. Mivel erre a programra több mint ötszörös volt a túljelentkezés, ezért már felmerült, hogy kiállítás után állandó helyszínné teszik - jelezte.

A 185 kiállító több mint egyharmada a visegrádi négyek (V4) államaiból érkezik: a legkisebb startupoktól a legnagyobb vállalatokig mutatják be, hogy például az agrárium, a hulladékgazdálkodás vagy az okosvárosok, az energia, és a közlekedés területén milyen előre lepések történtek Közép-Európában. Magyarország rendkívül erős például a víziparban, míg Csehország az okosváros koncepcióját képviseli leginkább, a szlovák cégek pedig energetikai kérdésekre fókuszálnak.

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek