Nyomtatás

Szegedi Karácsonyi Hetek, 2021. november 26 - december 24.

2021-11-08 735

A Szegedi Karácsonyi Hetek 2021. november 26-án kezdődik, a programok, látványosságok és gasztronómia élmények december 24-ig várják az érdeklődőket több belvárosi helyszínen. (Dóm tér, Dugonics tér, Klauzál tér, Széchenyi tér)

Dóm téri Karácsonyi Hetek - ami elvarázsol

A téren kapnak helyet a kézművesek és a kereskedők, akik számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándék ötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és más gasztro-különlegességekkel várják a kilátogatókat.
Idén is egy hatalmas szalmalabirintus és az izgalmas meglepetésekkel teli Mesés Kastély várja a kicsiket és szüleiket. A Dóm téri Karácsonyi Hetek egyik legizgalmasabb produkciója a Mesés Kastély, amely táncházakkal, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, és mesefilm vetítésekkel kápráztatja el az érdeklődőket. A fűtött kastélyban idén is mindenkit vár a négyféle háttérrel kialakított SZELFIBOX, ahol a gyerekek és a felnőttek egyaránt elkészíthetik saját digitális karácsonyi üdvözletüket.
Látványban sem lesz hiány, újra lesz fényfestés és izgalmas tűzzsonglőr-show, melyek már a korábbi években is nagy sikert arattak a karácsonyi vásárban.
A fogadalmi templom előtti óriás koszorún minden vasárnap délután 17:00 órakor közéleti személyiségek és az egyházak képviselői közösen gyújtanak adventi gyertyát.

Széchenyi téri Karácsonyi Hetek - ami összehoz

A téren már október elseje óta forog a 37 méter magas adventi óriáskerék, melynek fülkéiből a szegedi belváros meseszép, ünnepi panorámája tárul a szemünk elé. Az óriáskerék alatt egy forró italokat és finom ételeket – egyebek mellett kolbászt, kürtőskalácsot, lepényt, sült gesztenyét – kínáló gasztroudvar várja majd a vendégeket november 26-tól.

Adventi pihenő a Klauzál téren és a Dugonics téren

Testet melengető forró italkülönlegességek, ínycsiklandó gasztronómiai specialitások és egy ünnepi találkahely várja a belvárosban sétálókat a Klauzál téren és Dugonics téren. Előbbi helyszínen a város karácsonyfája, a szökőkútnál pedig az óriás rénszarvas és a díszes mikulás szán lesz idén is a szelfizők kedvence.

További információk>> facebook.com

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek