Nyomtatás

Szolnoki Gulyásfesztivál, 2021. szeptember 10-11.

2021-09-10 723

A hagyományőrző céllal létrejött kulturális rendezvény 1999 óta színesíti Szolnok programtárát, melynek fő céljaként indult a gulyás, mint a magyar étkezési kultúra tovább gondozása és minőségének megtartása.

A gulyás étel hagyományait ápoló rendezvény mellett kiemelkedő szerepet kapott az évek alatt a határon innen és határon túli népzene, népművészet ápolása. Országhatáron belüli tájegységek képviselői és Kárpát-medencei hagyományőrző egyesületek mutatják be népművészetüket, a hozzá kapcsolódó tájjellegű gasztronómiával, turisztikai értékeikkel együtt.

A fesztiválra a baráti társaságok, cégek és munkahelyi csapatok, hagyományőrző gasztronómiai csapatok, látványosságok, népzenei-néptánc bemutatók, a Kárpát-medence magyar lakta területeiről érkező népművészeti meghívottak, csapatok és külföldi díszvendégek együttes gasztro-kulturális élménytárával és programjaival közelebb hozza és megismerteti a határon innen és határon túli magyar ajkú és különböző tájegységek, illetve nemzetközi, kulturális hagyományokat megtartó szokásait. A kulturális értékteremtésen túl évek óta jelentős közösség-kovácsoló szerepe van a csapatok, egy-egy gulyás főzésével történő különböző tájjellegek bemutatásának.

Részletes program>> magyargulyas.hu

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek