Nyomtatás

Így mulatnak itt vidéken: szürkemarha burger és rózsaszörp várja nem csak a tanyasiakat, 2021. július 29. - augusztus 1.

2021-07-28 561

Másodjára szervezik meg a Tanyán élő családok országos találkozóját Tahitótfaluban, pénteken a Dobogókő együttes folk-rock koncertjével, szombaton Tóth Gabi koncerttel. Családokat és szórakozni vágyókat várnak július 29. és augusztus 1. között a Szentendrei-szigeten található Tahitótfaluba, a váci révnél lévő Magyar Családi Gazdaság öko-tanyájára.

A négynapos rendezvényen a kakukkfüves szürkemarha hamburger és rózsa szörp mellett az alábbi érdekes programok közül válogathatnak: tanyasi, öko-gazdálkodásból származó ételek, rétesek, sajtok kóstoltatása, vására, őshonos magyar állatfajták, szekér- és fogathajtó versenyek, hucul-ösvény ügyességi lovas versenyek, bábelőadás kicsiknek és nagyoknak, játszóház, állatsimogató, baranta bemutató, muzeális és új mezőgazdasági gépek, szerszámok kiállítása, kerekasztal-beszélgetések az öko-gazdálkodás lehetőségeiről.

Péntek este a Greenfields ír néptánc bemutatót követően a Dobogókő együttes szórakoztatja a közönséget, szombat este pedig egy egész estét betöltő koncerttel érkezik Tóth Gabi. A rendezvény minden eseménye ingyenes, a szervezők szeretettel várnak mindenkit.

Az egyedi rendezvényre természetesen nem csak tanyán élőket várnak a szervezők. A cél, hogy összehozza, bemutassa, és népszerűsítse a hazánkban élő, gazdálkodó, termelő családokat, akik értékes ismeretekkel rendelkeznek életmódjuk, az őket ért kihívások, a környezeti hatások okán. Az idei rendezvény középpontjában az öko-gazdálkodás és a rövid ellátási lánc áll, azaz a helyi termelők és a helyi fogyasztók összekapcsolásának lehetőségei.

A rendezvényt hagyományőrző lovas bemutatók - málha és lovas ügyességi versenyek és hagyományos magyar harcművészeti bemutató, azaz baranta is színesítik. A kézműves vásáron helyi termelők mutatkoznak be termékeikkel, a gyermekeket játszóház és lovas bemutatók várják.

A rendezvény szakmai partnere dr. Nagy István, agrárminiszter és az Agrárminisztérium, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Herman Ottó Intézet, szervezője a Magyar Családi Gazdaság.

| Forrás: hellovidek.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek