Nyomtatás

Egy hét a csillagok alatt – idén is, 2021. augusztus 7 - 15.

2021-07-26 670

A tavalyi év sikere után idén is megszervezésre kerül az "Egy hét a csillagok alatt" elnevezésű kezdeményezés, amelynek célja, hogy minél többen élhessék át az éjszakai égbolt megfigyelésének élményét.

A kampány keretében augusztus 7-15. között több mint 35 helyszínen várják észlelési programok az érdeklődőket: távcsöves bemutatók, csillagképtúrák, ismeretterjesztő előadások és nem utolsósorban hullócsillag-vadászat is, az említett héten tetőzik ugyanis a Perseida meteorraj – adta hírül a Csillagvizsgáló Blog.

A hullócsillagokon kívül is bőven lesz látnivaló az égbolton: megfigyelhető majd egyebek mellett a Jupiter, a Szaturnusz, számos csillaghalmaz és galaxis, nem is beszélve saját csillagvárosunkról, a Tejútról.

A programsorozatot tavaly nyáron szervezték meg első alkalommal, az eredmény pedig felülmúlt minden várakozást:

a hét éjszaka folyamán országszerte több mint huszonöt helyszínen várták csillagászati bemutatók az érdeklődőket, akik közül több ezren tapasztalhatták meg első kézből a csillagászati megfigyelések élményét.

A programok listája folyamatosan bővül. A részletes programokért érdemes ellátogatni az Egy hét a csillagok alatt Facebook-eseményére, a kezdeményezés weboldalán pedig további hasznos tippeket, információkat találhatnak az érdeklődők.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek