Nyomtatás

Tatai Patara Török kori Történelmi Fesztivál, 2021. július 23 - 25.

2021-07-01 1166

Az 1597. május 23-i ostromnak, az először itt használt patarának, vagyis kapupetárdának állítanak emléket a hagyományőrzők, akik között nem csak a “házigazda” Pálffy Kompánia tagjai, hanem a Visegrádi Dobosok, a Nánai Sólymos Vitézek és a Batthyányi Lovas Bandérium tagjai is ott lesznek.

Tatán egykor a török csapatok a keresztény tábort, a keresztények a törökök uralta rondellát támadták meg, keresztény és török naszádok csaptak össze az Öreg-tavon, de szombaton mindezt öt különböző katonazenekar is kiséri - a várostrom déliután ötkor kezdődik!

A három napon át zajló vitézi próbák mellett török és magyar táncokat felidéző együttesek érkeznek, régizenés kísérettel, gyerekfoglalkoztatóval, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal.

A rendezvény látogatásának feltétele a rendezvény ideje alatt érvényben lévő járványügyi intézkedések betartása, melynek jelenlegi értelmében 18 év feletti személy a rendezvényt kizárólag érvényes arcképes igazolvánnyal, illetve védettségi igazolvánnyal látogathatja vagy az ezzel egyenértékű, a Google Play áruházban „EESZT alkalmazás” nevű, az App Store-ban pedig „EESZT Lakossagi” nevű applikációval, ami igazolja a szükéseg védőoltás meglétét! 18 év alatti személyek védettségi igazolvánnyal vagy a fentebb megjelölt alkalmazások egyikével ellenőrizhető, védőoltással rendelkező személy felügyelete alatt vehetnek részt a rendezvényen.

Időpont: 2021. július 23-25.
Helyszín: Tata
További információk: tataipatara.hu

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek