Nyomtatás

Szolnoki utazás kiállítás - 2021. június 25-26.

2021-06-17 516

Idén újra megrendezik a Szolnoki Utazás Kiállítást, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ rendezvénye fókuszában a turisztikai látványosságokon túl a térség nemzeti értékei állnak majd.

A kiállítás nemcsak a nagyvilágot jelenti, hanem a közvetlen környezetünket, Szolnok térségét

– kezdte Molnár Lajos Milán az eseményről tartott sajtótájékoztatón.

Az Agóra ügyvezető igazgatója hozzátette, fontos továbbá, hogy a programot nemcsak azért szervezik, hogy turisztikai értékekkel, földrajzi érdekességekkel gyönyörködtessék a látogatókat, hanem szeretnék megtölteni egy kis lélekkel.

Ezért találtuk ki a nemzeti értékek napját, mely plusz tartalommal ruházza fel a kiállítást

– tette hozzá. A térség nemzeti értékeit, hungarikumait gyűjtöttük össze, s ezeket mutatjuk be. Húsz térségi település vesz részt a kiállításon, általuk is rengeteg értéket ismerhetnek meg a látogatók. És természetesen számos kísérő programot is kínál a június 25-26-ai rendezvényünk. Kiállítások, gyermekműsorok, zenés bemutatók és gasztroműsorokat kínálunk vendégeinknek – sorolta Bárándiné Nikolényi Edit, a Szolnok Tourinform Iroda vezetője.

Az utazás kiállítás együttműködő partnere a Szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola, valamint az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete, melyek különleges értéket képviselnek térségünkben. A Magyar Szablyavívás eleme a szolnoki-, valamint megyei értéktárnak, illetve tavaly hungarikummá is nyilvánították, a szolnoki katonai és sport ejtőernyőzés pedig része a városi- és megyei értéktárnak. A szablyavívók képviseletében Békési István vívómester, iskolavezető szólt bemutatóikról, az ejtőernyősök programjait pedig Szabovik Zoltán nyugállományú alezredes, a szervezet elnöke mutatta be a sajtótájékoztatón.

| Forrás: szoljon.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek