Nyomtatás

„Egy a Természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás, 2021. szeptember 25. - október 14.

2021-09-25 1560

A grandiózus központi kiállítás helyszíne a főváros szívében található HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ lesz.

„A természet védelme önmagunk védelme.” Magyarország 1971-ben az utóbbi mottóval rendezett határokon átívelő, monumentális vadászati világkiállítást, amelyet a Kiállítások Nemzetközi Irodája, a BIE is támogatott. Az 1971-es világkiállítás 50. évfordulója 2021-ben egy lehetőséget kínál, hogy beszéljünk arról, amit napjainkban egyre többen és egyre egyértelműbben látnak: legális, de szabályozott és szigorú szakmai alapokon működő természethasználat – például vadászat, erdészet, horgászat stb. – nélkül ma a világon nem lehetséges fenntartható vad-, erdő-, hal-, de természetgazdálkodás sem!

2021. szeptember 25. és október 14. között Budapesten Magyarország ismét világkiállítást szervez: egy a természettel mottóval. A szervezők hisznek abban, hogy a modern világ kihívásaira nemcsak modern találmányokkal lehet választ adni, hanem ötvözni kell a korszerű technológiát a hagyományos eszközökkel és a meglévő, több évszázados tudással. A természetközeli szakmák, mint a vadászat, az erdészet vagy a horgászat pedig rengeteg válasszal rendelkeznek korunk kihívásaira, mert örökségünk a jövőnk kulcsa.

A grandiózus központi kiállítás helyszíne a főváros szívében található HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ lesz, ahol a különféle vadászati, horgászati és természetközeli témákat korszerű, egyben modern környezetben, közel 75 ezer négyzetméter kiállítási területen tekinthetik meg az érdeklődök.
Az itteni csarnokokban a többi között láthatnak majd magyar és nemzetközi trófeakiállítást, amely a vad élőhelyét bemutató diorámáktól egészen a világrekord trófeákon át hozza közelebb a látogatókat a természet páratlan értékeihez. Az egyik fő attrakció a központi magyar kiállítás lesz, amely a Kárpát-medence 1000 éves történelmét öleli fel, emellett ugyancsak látványosnak ígérkezik a preparátor világbajnokság is.

A családok minden generációját megszólítja a hagyományos vadászati módok pavilonja, ahol bel- és kültéri programokra egyaránt sor kerül, a témák felhozatala pedig igen színes lesz, ugyanis az érdeklődők találkozhatnak sólymokkal, vizslákkal, agarakkal, lovakkal, elöltöltő fegyverekkel és a többi között íjakkal is.

A World Conservation Forum 2021 kimagasló számú szakmai előadóval és szervezettel valósul meg a világkiállítás ideje alatt. A fórum egy vissza nem térő lehetőség arra, hogy a szakmai és civil érdeklődők valós képet alkothassanak természetközeli szakmák (vadász, halász, erdész stb.), valamint a természetvédelem közös alapokon nyugvó jövőjét illetően. A rendezvény rávilágít arra, hogy természeti erőforrásaink egyik legfőbb ellenségei olyan kizsákmányolók, akik az általuk végzett illegális tevékenység révén – mint például az orvvadászat – a vadvilág egyik valós, világviszonylatban is közismert veszélyét jelentik számos faj kipusztulását eredményezve.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás egy világraszóló találkozó lesz, ahol a nemzeti kincsnek számító vadászati világrekordok mellett egy helyen jelennek meg őseink legendái, a különféle vadászati módok rejtelmei, a magyar vizek titokzatos világa, a természetes forrásból származó vad- és halgasztronómiai különlegességek és napjaink korszerű természethasználati megoldásai.

(Forrás: szeretlekmagyarország.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek