Nyomtatás

Különleges zenei plakátok a Falra fel! 4.0 online plakátaukción

2020-11-20 594

A Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium által szervezett negyedik – a rendkívüli helyzetre való tekintettel ezúttal az online térben megvalósuló – árverésen különleges, hirdetménynek, falragasznak szánt zenei plakátok, eddig sehol sem látható valódi ritkaságok is kalapács alá kerülnek.

A múlt század magyar grafikusművészetét reprezentáló, 150-nél is több tételből álló online aukción különleges példányokra licitálhatnak az érdeklődők november 20-án a világ bármely pontjáról.

A Falra fel! plakátaukciókon minden évben kiemelt szerepet kapnak a koncertek, zenés filmek és zenei rendezvények plakátjai, így a november 20-i online árverésen is számos különleges darabot kínálnak a szervezők a rajongóknak és a gyűjtőknek. Az aukció szervezői elkötelezettek amellett, hogy minél szélesebb körben ismertessék meg a magyar plakátművészet nemzetközi viszonylatban is értékes, merész vagy éppen absztrakt alkotásait, valamint minél inkább megszerettessék a közönséggel ezeket az alkotásokat. A különleges helyzetre és a kormány által meghozott döntésekre való tekintettel idén az online térben licitálhatnak az aukciós anyagra az érdeklődők – akár telefonon, akár online, vagy vételi megbízással – a világ bármely pontjáról, amennyiben november 19-ig regisztrálnak az Axioart oldalán az árverésre.

November 20-án garantált lesz a banzáj, hiszen a magyar szintipop koronázatlan királyfiainak, a Bonanza Banzainak is kalapács alá kerül az egyik falragasza. Eredeti módon a nagy példakép, a Depeche Mode angyali turnéragaszára is licitálhatnak az érdeklődők.
Kétdimenziós változatban tiszteletét teszi az este folyamán a legendás Vágtázó Halottkémek is. Elmondható, hogy hirdetményük grafikai megoldása a legerősebbek egyike, ami az alterműfajban falra került. A magyar dark zene kultikus csapatának, a Fuck off System Almássy téri koncertjének feszültségét Szkárosi ’Konnektor’ Bandi társulata zárta rövidre és vetette papírra.

A kiváló grafikus, Gerhes Gábor munkái közül a 2. műsor és a Cég zenekarok közös, Bercsényi Kollégiumos, 1986-ban készült hirdetményét is bárki hazaviheti, ha beleszeret.

Csendesebb vizekre evezve a Nautilus együttes – Nagy László által – lenyűgözően megrajzolt plakátját kínálják a szervezők – nem csak Verne rajongóknak. A Kinizsi klubból a Legát Tibor vezette Kézi Chopint bocsátják aukcióra a Huckleberryvel karöltve, aminek Röhrig Géza volt a frontembere. Ritka csemegének számít a titokzatos T&T Group, alias a Tolcsvay testvérek 1973-as posztere, érdekességekre vadászó gyűjtőknek különösen ajánlott, ahogyan valódi zenei és grafikai ritkaságnak számít az Illés együttes és Koncz Zsuzsa 1972-es Erkel Színházbeli plakátja is, ahogyan az LGT-é is, mely igazán különleges darab, és Ősz Ilona munkáját dicséri.

Az árverés kínálatából nem maradhat ki a Trabant sem, akik Xantus János emblematikus filmjében a szőke eszkimó asszonynak húzták a szomorkás, ám szívmelengető pesti sanzonokat.

Garantált, hogy a külföldi sztárok rajongói se maradhatnak ki ezen az estén a licitálásból, hiszen – többek között – a heavy metal globális nagyágyúja, az Iron Maiden 1986-os budapesti koncertjének plakátja is megtalálható az árverési tételek között.

Az árverési anyag előzetesen november 16-án és 17-én a Próféta Galériában (1111 Budapest, Szent Gellért tér 3.) 13 és 18 óra között, november 19-én és 20-án pedig a Múzeum Antikváriumban (1053 Budapest, Múzeum krt. 35.) 10 és 18 óra között tekinthető meg.

Időpont: 2020. november 20. 19:00

(Forrás: underground.pcdome.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek