Nyomtatás

Szent Márton Újborfesztivál és Libator a Skanzenben, 2020. november 7-8.

2020-11-02 402

Márton-napi népszokások, kézműveskedés, tematikus borkóstoló, őszi csemegék és kézműves termékek vására várja a látogatókat a Skanzenben november 7-én és 8-én, a Szent Márton Újborfesztivál és Libatoron.

Érdekes és kevéssé ismert történeteket tudhatnak meg Szent Márton életével és hazai tiszteletével, a liba-kultusz eredetével és vadhajtásaival kapcsolatban. A mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes Márton-napi népszokásokat és mulatságokat elevenít meg a múzeum Kisalföld tájegységében. Kézműves borászatok kínálata mellett az idei szüret újborait is megkóstolhatják a vendégek. Vándormuzsikusok járják a portákat és itt lesznek a Langaléta Garabonciások Márton-napi előadásukkal. A kézműves foglalkozásokon origami liba, gyapjúállat, boros kupa, gesztenye báb mellett készíthetünk őszi ajtódíszt is. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ludas játékokat hoz a Skanzenbe és bemutatja az év madarát, az erdei fülesbaglyot. A vezetett tárlatvezetés és a bringatúra is Márton nyomába ered.

Időpont: 2020. november 7-8.
Helyszín: Szentedre Skanzen

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek