Nyomtatás

12. Országos Múzeumpedagógiai Konferencia, 2020. november 9-10.

2020-10-28 508

A kétnapos online szakmai konferencián a hazai muzeális intézmények közelmúltban megvalósult online és digitális fejlesztéseit, programjait és eseményeit vizsgáljuk meg, különös tekintettel a járványügyi helyzet okozta kihívásokra.

A magyarországi múzeumok azóta ismét megnyitották kapuikat a látogatók előtt, de 2020 tavaszának szakmai tanulságai és fejlesztései hosszú távon fogják átalakítani, amit a digitális múzeumi tartalmak ismeretátadási hasznosításáról gondoltunk.

Azóta országos eseménysorozatok valósultak meg sikeresen az online térben, korábban nehezen hozzáférhető múzeumi tartalmak váltak hirtelen széles körben elérhetővé és ismertté, az eddig leginkább sporadikusan jelenlévő digitális pedagógiai segédanyagok értéke pedig egyik napról a másikra felértékelődött a pedagógusok és az egész köznevelés számára.

Az online konferencia célja így elsősorban az elmúlt rendkívüli időszak szakmai eredményeinek értékelése, illetve a digitális és online múzeumi fejlesztések, a járványügyi helyzetet követő, lehetséges irányainak kijelölése.

A szakmai esemény nyitónapját felvezető plenáris előadások keretében elsősorban országos illetőségű kutatások, módszertani fejlesztések és új intézmények kerülnek bemutatásra, ezt követően pedig múzeumi összefogások és együttműködések eredményeként megvalósult nagyszabású online és digitális múzeumpedagógiai jó gyakorlatokat, rendezvény sorozatokat ismerhetünk meg.

Időpont: 2020. november 9-10.
Helyszín: online
További információk: magyarmuzeumok.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek