Nyomtatás

Ő a Szegedi Vadaspark legifjabb lakója, akit most akár Ön is elnevezhet

2020-10-06 255

Már kézből eszik a Szegedi Vadaspark legfiatalabb lakója, az augusztusban kikelt pingvinfióka. Bár a nemét még nem tudják, névadó pályázatot hirdettek, hogy nevet találjanak a pingvincsapat új tagjának.

A kicsi pingvin szigorúan csak hallal táplálkozik, de azt már nem a szülei szállítják neki, hanem a gondozója kezéből fogadja el.

Ehhez hozzá kell szoktatni a madarakat. Ilyenkor elkülönítik a csapattól, és úgy látnak hozzá az etetéshez. Miért szükséges ez, és miért nem elég, ha a vízbe dobott halakat szedi össze? Az állatkerti pingvintartás során nagyon fontos, hogy tudják, mennyi egyed mennyit eszik, emellett így tudják biztosítani számukra, hogy a megfelelő mennyiségű vitamint és sótablettát megkapja.

Tavasztól őszig gyógyszerezniük is kell őket, mert az északi féltekén szúnyogok által terjesztett, de az itteni madaraknál megbetegedést nem okozó madármalária a pingvinekre halálos veszélyt jelent. A betegség nagyon gyors lefolyású, és az állat pusztulásával jár, ezért fontos a megelőzése. A gyógyszer azonban túladagolva is ártalmas, ezért szükséges kézből etetni őket.

Ahogy a kis pingvin megszokja ezt az etetési formát, vissza is térhet a csapatba.

Bár termetre hasonló a szüleihez, egyelőre könnyű megkülönböztetni a felnőttektől, mert még szürkés színű. A fióka szüleit Törpapának és Grünnek hívják – ami annyiban furcsa, hogy az előbbi az anya neve. Hogy az ő neve mi lesz, azt névadó pályázaton szeretnék eldönteni, a javaslatokat pedig erre az e-mail címre várják: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Annak ellenére, hogy ismeretlen a pingvinfióka neme, a Vadaspark dolgozói biztosak benne, hogy sok fantáziadús névötlet fog érkezni – olvasható a Szegedi Vadaspark weboldalán.

(Forrás: travelo.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek