Nyomtatás

Budapesti képregényfesztivál, 2020. szeptember 25-27.

2020-09-17 799

A Magyar Képregény Szövetség 16. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét, vásárát. A fesztivál ideje alatt különböző képregényes kulturális programokkal vesszük be Budapestet: a tavalyi Alfabéta-díjasok kiállítása (Restro Puskin), beszélgetések, kvíz és az elmaradhatatlan vasárnapi vásárral várnak mindenkit.

Szeptember 27-én a Dürer Kertben Képregényvásár

Számos magyar alkotó és kiadó időzíti új megjelenését a fesztiválra: folytatódnak már ismert szuperhőssorozatok, de nem maradnak el a magyar képregényklasszikusok újrakiadásai sem. Az új megjelenések listája, mely folyamatosan bővül a Magyar Képregény Szövetség oldalon található. A Dürer Kert belső tereiben alkotócsoportok, szerzői képregényesek, fanzine-osok, és nagyobb kiadók állítanak standot, de mindemellett helyet kapnak különféle képregényes termékek is.

Szeptember 27.
Programok - 10:00-18:00h

Egész napos vásár, dedikálások és kulturális programok. Beszélgetés hazai alkotókkal nemzetközi karrierjükről (Németh Gyula, Felvidéki Miklós, Tondora Judit, László Márk, Pilcz Roland), a közönségi finanszírozás tapasztalatairól, buktatóiról (Allstar csapat, Az Utolsó Előtti Huszár). A képregény és a zene találkozása mellett a horror képregények műfajáról is hallhatunk előadásokat, illetve a Fekete Párduc képregényekről.

Kreatív Zóna
Comic Jam mellett egész nap workshopokkal, tematikus rajzolásokkal várják az érdeklődőket az alkotók (Erhardt Domonkos, Lakatos István és Lakatos Botond) és a digitális rajzolás képviselője, a Trans-Europe Zrt. csapata.

Kertben
Mustrán személyesen lehet konzultálni képregényművészekkel és szakemberekkel. A résztvevők visszajelzést kaphatnak munkáikról, és elmondhatják ötleteiket, kérdéseiket. (A Mustra regisztrációhoz kötött és a képregényfesztiválos belépővel látogatható.). A nap zárásaként pedig egy képregényes kvízzel is készülnek, amin bárki részt vehet okostelefonja segítségével. A nyertest képregényes ajándékokkal jutalmazzák. A fesztivál vásárterén használt képregények és relikviák korlátozottan lesznek kaphatók.

Kísérőprogram: képregénykiállítás
Szeptember 25, 18:00-19:00 Restro Puskin

Képregénykiállítás 2019 díjnyertes magyar képregényalkotóinak munkáiból.

Kiállítok:
Koska Zoltán, Alfabéta-díj kép-regény kategóriában az Új új képregények című kötetért.
Németh Gyula, Alfabéta-díj kép-novella kategóriában A sorok között című rövid képregényért.
Farkas Lajos, Korcsmáros Pál-díj

A kiállítást megnyitja Szép Eszter kurátor.
A kiállítás október végéig látogatható a kávéház nyitvatartási idejében.

Koronavírus
A koronavírus járvány miatt szükségesnek találtunk néhány intézkedést bevezetni a Képregényfesztiválon. Őszintén reméljük, hogy ezekkel a változtatásokkal mindannyian biztonságban élvezhetjük ezt a napot és a képregényeket.

A rendezvény alatt maszk viselése kötelező!

A vírushelyzet miatt idén korábban kihirdettek az Alfabéta-díjasok listáját, melyet a Magyar Képregényszövetség évről évre a legtehetségesebb alkotóknak adományoz különböző kategóriákban.

Az idei év díjazottai:
Maria Surducan - Benczédi Anna Júlia: Víziündér 1. (Illustrart, Kolozsvár)
Oravecz Gergely: Minden belefér (Szépirodalmi Figyelő Alapítvány)
Sarlós Endre Korcsmáros Pál-díj, a Képes Kiadó életműdíja

Szeptember 27-én (vasárnap) szokás szerint egész napos programokkal várják látogatóinkat a Dürer Kertben.
Belépő 1000 Ft, a 10 év alatti képregénykedvelőknek ingyenes a belépés.

(Forrás: underground.pcdome.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek