Nyomtatás

Etyeken mutatják be az ország legjobb sajtjait

2020-09-04 852

Nyolcadik alkalommal szervezi meg a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Sajtmustrát, ahol szakmai zsűri dönt az ország legjobb sajtkészítményeiről. A magyar sajtok legnagyobb seregszemléjén három kategóriában választják ki a legjobb minőségű sajtokat. 

A Magyar Sajtkészítők Egyesülete 2013-ban rendezte meg először a Magyar Sajtmustrát. Az idei lesz a nyolcadik ilyen rendezvény, amelyet szeptember 5-én az Etyeki Látogatóközpontban tartnanak. Az idei évben a program kiegészül egy szakmai konferenciával is.

A sajtverseny minden sajtkészítő számára nyitott, célja, hogy kiemelje a magas minőségű magyarsajtokat, megismertesse azokat a fogyasztókkal és a gasztronómia képviselőivel és ezáltal jobb piacipozícióba juttassa a sajtkészítőket.

A szakmai konferencián neves külföldi előadók mellet magyar szakemberek osztják meg tudásukat a résztvevőkel. Carlo Piccoli (Accademia Internazionale Dell'arte Casearia) olasz sajtmester a kéregkultúrák szerepéről fog előadni. Thierry Raud, a Chalon Megard élelmiszeripari mérnöke a hosszú érlelésű sajtok és a rézüst kapcsolatáról, valamint a hozamoptimalizáció szempontjából legjobb alvadékvágási módokról beszél.

Idén az Etyeki Látogatóközpontban tartják a Magyar Sajtmustrát. A program 16:00 órakar ér véget a VIII. Magyar Sajtmustra eredményhirdetésével.

(Forrás: origo.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek