Nyomtatás

Karanténestekkel gondoskodik szórakoztatásunkról a Budapesti Fesztiválzenekar

2020-03-17 713

Hétfő éjféltől a rendezvényeket általánosan betiltják, illetve bezárják a szórakozóhelyeket, mozikat, a kulturális intézményeknél pedig látogatási tilalmat vezetnek be. De nem kell lemondani a kultúráról és a szórakozásról. A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) például március 16-tól a tervek szerint minden nap Karanténesteket tartana, hogy a nagyzenekari hangversenyek hiányában is zenei élményt biztosítson a közönségnek.

Fischer Iván, a Fesztiválzenekar zeneigazgatója így foglalta össze a karanténkoncertek lényegét:

Most eljött az intim, otthoni zenehallgatás és a néhány fős kamarazene ideje, hiszen nem szabad egy zenekarnyi zenészt és a közönséget egy zárt térben összezsúfolva veszélynek kitennünk. De zenére szükség van, ilyenkor még inkább.

A Karanténesteket a zenekar honlapján és a Facebook-oldalán lehet követni, és – amíg lehetséges – minden este 19:45-kor jelentkeznek. A következő napok programja ide kattintva érhető el.

A Facebookon egyébként pár nappal ezelőtt indult egy csoport, ahol a különböző élő közvetítéseket gyűjtik, és most már majdnem 60 ezer tagja van.

(Forrás: index.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek