Nyomtatás

Vásárolnak a magyarok a koronavírus miatt, de semmi okunk a pánikra

2020-02-27 365

A magyarok elkezdtek vásárolni a koronavírus európai terjedése miatt, habár hazánkban még nincs fertőzött. A szakértők szerint semmi okunk a pánikra, a hazai áruházak ki fogják tudni elégíteni a keresletet a következő időszakban is.

A kereslet ráadásul egyes időszakokban sokkal nagyobb, mint amit most lehet érzékelni, és akkor sincsenek ellátási gondok.

Mint ahogy más szupermarketekhez, úgy hozzánk is több megrendelés érkezett be ma reggel, mint amire számítottunk. Kérjük légy türelmes, ha kicsit késik a bevásárlásod, de ígérjük, megkapod.”

– írta Facebook-oldalán a Kifli.hu.

Az elmúlt napokban valóban megnövekedett a kereslet az élelmiszerek iránt, habár a kiskereskedelmi láncok elzárkóztak attól, hogy tájékoztatást adjanak erről. Az online rendelések esetében is több áruháznál csak néhány nappal későbbi időpontra lehet szállítást kérni, miközben korábban akár aznapra vagy másnapra is le lehet adni a rendelést az interneten.

Semmi ok a pánikra, az online kiszállítás esetében megszokott, hogy néhány napot várni kell, az áruházakban pedig megfelelő az árumennyiség, egyelőre nincs kifejezetten erős forgalomnövekedés”

– mondta a Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára a Portfolio-nak.

Vámos György szerint a következő időszakban sem lesz gond az ellátással, elegendő élelmiszer lesz a boltokban. „Lehetnek szórványos esetek, ahol elfogy egy-egy áru, de általánossá nem válik a helyzet” – tette hozzá.

Vámos György kiemelte, hogy a boltok a húsvéti vagy a karácsonyi, a mostani vásárlási aktivitás sokszorosát is ki tudják szolgálni, így a szakértő nem számít komoly problémákra. „Az ellátási láncokban valóban lehetnek zavarok a koronavírus miatt, de az áruházaknak több beszállítói forrása van”

– mondta a szakértő a portfolio.hu-nak, hozzátéve, hogy a hazai termelők szállítják a termékek nagyobb részét, akiknél zavartalan a termelés.

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek