Nyomtatás

Munkaerőhiány, 2020. március 5.

2020-02-11 730

Nem véletlen, hogy a cégek legtöbbet az ICT beruházásokra, az Ipar 4.0-ra, a cloud computingra, a szolgáltató szoftverekre, a fejlett automatikára és a mesterséges intelligenciára költenek.

A beruházások hajtóereje a munkaerőhiány. A kkv-szektor által keresett munkaerő kétharmada fizikai munkára kellene. Szakképzett munkaerő a piacon már nincs. A betanított munkások bérigénye a fellegekben.A szolgáltatók zöme képtelen tartani az ügyintézési időt. A nyomtatószerelőt, a kertészt, a villanyszerelőt nem lehet robottal helyettesíteni. A működési zavarok dominóként hatnak.

A piacon található munkaerő minőségi színvonala egyre alacsonyabb. Köszönhető a szakképzés évtizedekkel ezelőtti eltűnésének és a felhígult felsőoktatásnak. A kvalifikált munkaerő merítése a fiatal generációkból eddig nem tapasztalt emberi problémákkal állítja szembe a munkáltatókat. A digitális virtuozitással megáldott Y-osok és Z-sek motiválásának feladata szinte megoldhatatlan. Azonnal odébb állnak, ha valami nem tetszik nekik.

Marad megoldásként a munkaidő sokkal hatékonyabb kihasználása. A munkaidő 43 %-át töltjük csak ki munkával, szemben a németekkel, ahol 76 %. Az adott munkaidőben elvégzett tevékenység mennyiségét és minőségét munka-, folyamatszervezésekkel, digitalizációval, fejlett technológiával, vezetői, csapatépítési fejlesztésekkel drasztikusan lehet növelni.

Időpont: 2020. március 5. csütörtök, 9.30–16.00
Helyszín: Budapest, The Experience Center és Konferenciaközpont (15. ker. Szentmihályi út 171. 3. emelet)
További információk: piacesprofit.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek