Nyomtatás

Újraélesztené a Neckermann márkát az Anex Tour

2020-01-06 676

A Bucher Reisen és az Öger Tours után a Neckermann Reisent is megvásárolja Németországban a török Anex-csoport.

A szeptember végén csődöt jelentett német Thomas Cook Bucher Reisen és Öger Tours márkáinak felvásárlása után a Neckermann márka megszerzése is hivatalossá vált – írja több német lap a dpa híre alapján.

Neşet Koçkar, az Anex vezérigazgatója már egy korábbi interjúban elmondta, hogy újra szeretnék éleszteni a Németországban nagyon ismert márkát.

A Thomas Cook felszámolója szerint az Anex megszerezte a német Thomas Cook márkajogait, valamint több domain nevet, ezzel néhány hónapon belül sikerült nyereséggel értékesíteni a cég értékes vagyontárgyait.

Az ügyletet egyelőre vizsgálja a versenyhatóság, sikeres adásvétel esetén a vételár az eljárási költségek levonása után a Thomas Cook hitelezőit illeti meg.

Az 1996-ban, eredetileg beutaztató ügynökségként alapított Anex tavaly 3,5 milliárd eurós forgalmat ért el, saját adatai szerint mintegy 6500 főt foglalkoztat és évente több mint négymillió utasa van.

Nemrég megírtuk, hogy az Anex megvásárolta a Thomas Cook orosz leányvállalatát, a be- és kiutaztatással is foglalkozó, kilenc évtizedes múltra visszatekintő Intouristot is. A Thomas Cook német leánycégeinek felvásárlásával az Anex a világ második legnagyobb utaztatójává válhat.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek